Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TİKA ile Yeşilay'dan bağımlılığa karşı ortak mücadele

TİKA ile Yeşilay'dan bağımlılığa karşı ortak mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 17:48:36

TİKA ile Yeşilay'dan bağımlılığa karşı ortak mücadele
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Yeşilay Cemiyeti her türlü bağımlılığa karşı birlikte mücadele edilmesini öngören protokole imza attı.

TİKA'da düzenlenen protokol imza töreninde konuşan TİKA Başkanı Serdar Çam, son dönemde Yeşilay'ın sosyal anlamda yürüttüğü çalışmaların örnek teşkil ettiğini belirterek, kurum olarak bu çalışmaların içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Çam, "Bir devletin ayakta durabilmesinin en önemli unsurlarından birisi sağlıklı nesillere sahip olmasıdır. Bu protokol ile TİKA'nın faaliyet gösterdiği ülkelerde Yeşilay da lojistik destek sağlayacak" dedi.

TİKA'nın 140 ülkede faaliyet gösterdiğini anlatan Çam, "50 ülkede ofisimiz var. Bunların hepsi Yeşilay Cemiyeti'nin emrinde olacak. Oradaki çalışmaların yürütülmesi ve projelerin çalıştırılması için destek vereceğiz" diye konuştu.

Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk ise Yeşilay'ın insanların bağımlılıklardan korunması için Türkiye'de ve dünyada örneği olmayan özel bir konumda hizmet verdiğini kaydetti.

Yeşilay'ın farklı ülkelerdeki faaliyetlerine değinen Öztürk, "Şu ana kadar 22 ülkede Yeşilay ile ilgili çalışmalar tamamlandı. 22 ülkede Yeşilay bayrağı dalgalanıyor. Hedefimiz önümüzdeki yılın sonuna kadar bu ülke sayısını 30'a çıkarmak" dedi.

Öztürk, TİKA ile yapılan protokolün önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Yeşilay olarak TİKA ile yaptığımız işbirliği TİKA'nın faaliyetleri içerisinde yer alan sosyal ağı güçlendirecek şekilde bulunduğu yerlerde bizim o ülkenin Yeşilayları ile işbirliğine girmemizi ve birtakım faaliyetler yapabilme olanağını sağlayacak. TİKA'nın bize destek vermesi bizim o ülkede varlığımızı sürdürebilmek adına çok ciddi katkı sağlayacak. Özellikle Yeşilay bilimsel olarak halkı bilgilendirme anlamında programlar yapacak."

Yeşilay dergisinin İngilizce ve Arapça olarak da basıldığı bilgisini veren Öztürk, TİKA'nın derginin dağıtımı konusunda da kendilerine destek olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yeşilay Cemiyeti Başkanı Öztürk ve TİKA Başkanı Çam, protokolü imzaladı.

Haber Ara