Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TİKA'dan Afganistan'da yetim ve öğrencilere iftar

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 13:23:17

TİKA'dan Afganistan'da yetim ve öğrencilere iftar
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de yetim çocuklar ve öğrenciler için iftar programları düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Kabil Program Koordinatörlüğü tarafından Kabil'de bin 100'ü yetim çocuk ve 400'ü üniversite öğrencisi olmak üzere bin 500 kişi için iftar programları düzenlendi.

TİKA, Kabil Tehiye-i Mesken Yetimhanesi, Kabil Allauddin Kız Yetimhanesi ve İstanbul-Kabil Dostluk Yetimhanesinden toplam bin 100 yetim çocuğa 3 ayrı iftar sofrası açtı.

İftarlarda, Afganistan Çalışma Bakan Yardımcısı Laluddin Aryubi, Spor Genel Müdür Humayun Hairi ve TİKA Kabil Koordinatör Yardımcısı Gökhan Keser yemek servisi yaptı.

Çalışma Bakan Yardımcısı Aryubi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afganistan halkını iyi günde de kötü günde de yalnız bırakmadığını söyledi. TİKA'nın Afganistan'da çok önemli projeler hayata geçirdiğini dile getiren Aryubi, yardımlardan dolayı Türk halkına ve TİKA'ya teşekkür etti.

Keser de yetimhanelerdeki bin 100 çocuğa Türk yemeklerinden oluşan iftar sofrası kurduklarını belirterek, 400 öğrenciye de iki ayrı iftar programı kapsamında yemek servis edildiğini anlattı.

TİKA'nın, ramazan ayı boyunca iftar programları ve yoksul ailelere gıda dağıtımı gibi çeşitli etkinlikler yapmayı planladığının altını çizen Keser, bu sene iftar programlarında yaklaşık 2 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Keser, ramazanın insanlara yardım etme ve fakirlerin elinden tutma ayı olduğuna dikkati çekerek, TİKA'nın bu doğrultuda Afgan kardeşlerinin yardımına koşmaya devam edeceğini vurguladı.

Haber Ara