Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

THY Spor Kulübü 'yeni Arda'lar yetiştirecek

THY Spor Kulübü 'yeni Arda'lar yetiştirecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 11:06:43

THY Spor Kulübü 'yeni Arda'lar yetiştirecek
İZZET TAŞKIRAN - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, Barcelona'da katıldığı turnuvada İzlanda ve İngiltere takımlarının ardından üçüncü olarak Türkiye'ye kupa kazandıran THY Spor Kulübü'ndeki gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

THY Spor Kulübü bünyesindeki U-16 futbol takımı, Barcelona'daki turnuvada üçüncülük elde ederek, Türkiye'ye döndü.

Teknik Direktör Salih Erdoğan'ın yönettiği U-16 futbol takımı, 16 kulübün katıldığı turnuvada 14 gol atıp 6 gol yiyerek, futbol otoritelerinin beğenisini kazandı.

THY Genel Müdür Yardımcısı Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, U-16 futbol takımının daha önce üst üste İstanbul şampiyonu olduğunu anımsattı.

Yıllardır başarılı çizgisini sürdüren genç futbolculara uluslararası bir turnuvada deneyim yaşatmak istediklerini aktaran Bolat, "Barcelona'daki turnuvaya dünyanın çeşitli yerlerinden futbol takımları geldi. Oraya gençlerimizi gönderdik" diye konuştu.

Bolat, futbol takımında yeteneğiyle ön plana çıkan Oğuz Salmanlı'nın Çanakkale Dardanelspor'a transfer olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu futbolcuların lisansları bizim. Nereye transfer olurlarsa olsunlar bize gelir getiriyorlar. Çanakkale Dardanelspor'a transfer olan Oğuz'dan 30 bin lira lisans bedeli geldi. Oradan gelen parayla yine futbolculara yatırım yapmak istedik. Genç futbolcularımızı Barcelona'ya gönderdik. Turnuvada 7 maç oynadılar, 2 mağlubiyet ve 5 galibiyet aldılar. Üçüncü olarak THY'e kupa getirdiler. Futbol konusunda gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz."

- "Futbolcuların donanımı ve yetişmesi için yurt dışı deneyimi çok önemli"

Futbolcuların donanımı ve yetişmesi için yurt dışı deneyiminin çok önemli olduğuna, Barcelona'daki turnuvaya katılan futbolcuların ufuklarının açıldığına dikkati çeken Bolat, şöyle devam etti:

"Bugün de gençlerimize onu söyledim. Turnuvaya katılmak için yapılan masrafın bir kısmı yine kendilerinden çıkan ağabeylerinin transfer ücretiyle geldi. O bakımdan o da onlara bir motivasyon oldu. Çocuklarımız İzlanda takımına 2-1 kaybederek elendiler ama üçüncülük kupasını da THY'ye getirdiler."

Bolat, THY Spor Kulübü'nde futbolcuların yetiştirilmesi için güzel gelişmeler yaşanacağını söyleyerek, THY'nin misyonuna uygun olarak faaliyetlerini sürdüreceğini dile getirdi.

- "Bu sene madalya şampiyonu olduk"

Bolat, THY Spor Kulübü'nün 1979'da kurulduğunu ve birçok branşta başarılar elde ettiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Geçen sene satranç takımımız profesyonel lige çıktı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Büyükşehir Belediye gibi kulüplerin olduğu ligde mücadele ederek, 9. oldu. Bu sene daha iyi bir ekip kuruldu. O ekiple mücadele edecekler. Havayolları arasında '25. Gümüş Yılı Satranç Şampiyonası' yapıldı. Gelecek sene de bu şampiyonanın Dubai'de olması muhtemel. Onun dışında masa tenisi, futbol ve yelken takımlarımız branşlarında faaliyetlerine devam ediyor. Kurum içinde çok büyük organizasyonlar oluşturuluyor. Özellikle kurumsal oyunlarda bin 600 sporcumuz mücadele ediyor. Bu sene madalya şampiyonu olduk. En çok madalyayı biz topladık. Bayanlarda 5 bin metrede sporcumuz birinci oldu. Yüzmede ve teniste birinciler çıkardık. Masa tenisinde bayan takımımız bu sene yine kurumsal takımlar arası turnuvada birinci oldu."

THY Spor Kulübü'nün tesis konusunda da çalışmalar yaptığını, kulüp binası yakınında basketbol ve voleybol sahası inşa edildiğini anlatan Bolat, Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi 'nde (HABOM) gelişmiş spor tesisleri inşa edildiği bilgisini verdi.

Bolat, kulüpte dijitalleşmeye geçerek yeni bir logo seçtiklerini, kulübün kurumsal bir hale gelmesi için bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Çalışmalarla üyelerimize daha hızlı ulaşma imkanımız oldu. Böylece üye sayımızda belirgin bir artış oldu. Şu anda binden fazla üyemiz var" şeklinde konuştu.

Haber Ara