Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun toplantısını değerlendirdi

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, Kılıçdaroğlu'nun medya yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıyı değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 14:05:14

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun toplantısını değerlendirdi
TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, Kılıçdaroğlu'nun medya yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıyı değerlendirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun medya yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıya katılan TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, İhlas Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda referandum anketlerinin Kılıçdaroğlu'na sorulduğunu belirten Koç, "CHP'nin anket yapmadığını sadece yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarının takip ettiklerini söyledi. Dolayısıyla 'evet' veya 'hayır'ın tam olarak ne oranda olduğu ile ilgili kendi özel bir çalışmalarıyla fikri yok. Sadece mevcut araştırmaları biliyor. Onun dışında bir bilgi vermedi" diye konuştu.

CHP liderinin yönetimde çift başlılık iddiasını sürdürdüğüne dikkat çeken Koç, "Bu anayasa değişikliliği kabul edilirse çift başlılığın olacağını iddia etti. Ama 'bunun içeriğinin nasıl doldurdu' derseniz açıkçası ben net bir cevap alamadım. Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanının hem vali, hem AK Parti İl Başkanını atayacağını, böylelikle çift başlılık olacağını söyledi" şeklinde konuştu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un tepki toplayan "Evet çıkarsa evetçileri İzmir'de dökeceğiz" açıklamasının da Kılıçdaroğlu'na sorulduğunu vurgulayan Yücel Koç, "Üzerinden biliyorsunuz bunun 24 saat gibi bir zaman geçti neredeyse, en azından sosyal medyada çok yoğun bir şekilde konuşuluyor ve tepkiler var. Ama sayın Kılıçdaroğlu bundan bilgisi olmadığını, halkın seçtiği iktidara veya oyuna saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ama dünden beri bu kadar yoğun şekilde yürüyen bir tartışmaya 'bilgim yok' demesi açıkçası beni şaşırttı" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili bazı iddialarda bulunduğunu söyleyen Koç, "Sayın Kılıçdaroğlu tabi iktidarla ilgili bazı iddialarda bulundu, milletvekilleriyle ilgili. 'Sizin partinizde var mı' diye soruldu. 'Buna yorum yapamam' dedi. Ama kendisi bir başka önemli iddiayı gündeme getirdi ki bu dikkat çekiciydi. Adil Öksüz'ün kullandığı 2 CPS cihazından bir tanesinin hangi kurum tarafından ithal edildiğini sordu. 'Bunun açıklamasını istiyorum' dedi. Belli ki bu konuyla ilgili bir bilgiye sahip veya önemli bir iddia ortaya atıyor" dedi.

Yücel Koç, toplantıda 'erken seçim' konusunun da gündeme geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"'Erken seçim olur mu?' 'Hayır çıkarsa hükümeti erken seçime zorlayacak mısınız?' soruları soruldu. Sayın Kılıçdaroğlu bunun olmayacağını, 'evet' çıkarsa zaten yapılacak şeyin belli olduğunu, 2019'a kadar yeni sistemin alt yapı hazırlıkları yapılacağını ve 2019'da seçilme gidileceğini söyledi. 'Hayır' çıkarsa da hali hazırda AK Parti zaten yeterli çoğunluğa sahip yani güçlü bir şekilde içeride yer aldığını, dolayısıyla onu hiç bir şekilde erken seçime zorlayamayacaklarını söyledi. Ama FETÖ'nün siyasi ayağına eğer dokunulursa o zaman bazı mecburiyetlerden bunun gündeme gelebileceğini söyledi"

Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na "CHP olarak bir çok şeyi eleştiriyorsunuz, onu getiriyorsunuz bunu getiriyorsunuz, bunlar yanlış olacak, Türkiye için facia olacak falan diyorsunuz. Şuan ki düzenleme MHP'nin davetiyle AK Partinin katılımıyla ve desteğiyle yapılmış bir düzenleme. O zaman siz anayasa sürecinde neden masada yoktunuz?" sorusunu yönelttiğini anlatan Koç, "Bizim baştan itibaren tavrımız belliydi dedi. Aslında özetle söylediği şey şuydu. 'Biz zaten parlamenter sistemden tamamen yana olduğumu için burada masaya oturmadık' dedi. 'Peki 80 anayasasının değişmesi gerektiğini yıllardır siz de söylüyorsunuz bununla ilgili bir şey olmadı'. İşte oralar biraz muallakta kaldı. Ama bu sistemle ilgili en azından aldığımız en net cevap masaya oturmama gerekçelerini tamamen parlamenter sistemden yana olmalarından kaynaklandığını bilmiş olmaktı" diye konuştu.

Haber Ara