Dolar

32,3867

Euro

34,7825

Altın

2.399,75

Bist

10.208,65

'Telif Hakları ve İnternet Yayıncılığı Projesi'

'Telif Hakları ve İnternet Yayıncılığı Projesi'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 16:46:01

'Telif Hakları ve İnternet Yayıncılığı Projesi'
"Telif Hakları ve İnternet Yayıncılığı Projesi" kapsamında, 16 - 17 Haziran'da İstanbul Pera Müzesi'nde 2 panel düzenlenecek.

Belgesel Sinemacılar Birliği Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, birlik ile Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Sivil Toplum Diyaloğu Medya Programı ve Alman Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde 16 Haziran'da, "Toplu Hak Yönetiminde Telif Hakları" paneli gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, AB ülkelerinin kendi ülke pratiklerinden ve yasal mevzuatlarından hareketle toplu hak yönetimini nasıl tanımladıkları ve Türkiye için işlevsel bir modelin nasıl uygulanabileceği ele alınacak.

İkinci gün ise "Online Video Yayıncılıkta Yeni Fırsatlar" paneli yapılacak. Bu programla telifli sinema eserlerinin online video platformlarında dolaşımının sağlanması konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

AB ülkeleri sinema sektöründeki telif hakları dağılım modellerinin incelendiği projeyle Türkiye için işlevsel bir model tasarlanması, Türkiye'de üretilen görsel-işitsel eserlerin son kullanıcıya yasal yollardan ulaştıracak bir online video yayıncılık platformunun gereksinimlerinin analiz edilmesi hedefleniyor.

Haber Ara