Dolar

32,2548

Euro

34,8227

Altın

2.429,90

Bist

10.055,98

Tebriz'de 'Trabzon Kültür Günleri'

Tebriz'de 'Trabzon Kültür Günleri'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 23:07:09

Tebriz'de 'Trabzon Kültür Günleri'
" İran'ın kuzey batısında yer alan Tebrik kentine gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tebriz Belediye Başkanı Sadık Necefi ile bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "Trabzon Kültür Günleri" etkinlikleri için 80 kişilik bir kafileyle kente gelen Gümrükçüoğlu, şehir gezisinin ardından Tebriz Belediye Başkanı ile görüştü.

Tebriz Belediyesi Basın Bürosu'nun internet sitesinde yer alan habere göre, görüşmede her iki belediye başkanı da ortak iş birliklerinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Ziyaretlerinin ilk gününde Tebriz'i gezme fırsatı bulduklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Sanatçı, öğrenci, akademisyen, turizm alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerinden oluşan 80 kişilik kalabalık bir heyetle Tebriz'de bulunuyor olmaktan, Trabzon'un tarih ve kültürünü bu şehre taşıyor olmaktan son derece memnunuz" ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak iki şehir arasında turizm turlarının arttırılmasını istediklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, "iki şehir belediyesi arasındaki iş birliklerinin arttırılması gerektiğine" işaret etti.

Tebriz ile Trabzon arasında kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Tebriz Belediye Başkanı Necefi de "Tebriz ile Trabzon arasında kültürel, ekonomik ve turizm olmak üzere tüm alanlarda karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesinden memnuniyet duyarız" şeklinde konuştu.

"Her iki kentin de İpek Yolu üzerinde bulunduğunu göz önüne aldığımızda, geçtiğimiz yüzyıllar boyunca ekonomik ve kültürel alışverişte bulunduğumuzu görürüz" diyen Necefi, iki şehir arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne işaret ederek, bu protokolün iki halkı birbirine yakınlaştırmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

İki gün sürecek "Trabzon Kültür Günleri" kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde folklor gösterileri ile mehter, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserlerinin yanı sıra kentin tanıtımı için hazırlanan film gösterimlerinin yapılacağı belirtildi.

Haber Ara