Dolar

32,2537

Euro

34,8034

Altın

2.429,86

Bist

10.055,98

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- 'Ortadoğuda yaşanan gelişmeleri iç siyasetin bir rekabeti olarak görmek Türkiye'nin hayrına değil'- CHP Grup Başkanvekili Özel:- 'CHP olarak hangi dağ efkarlıysa bundan sonra da oradayız'- MHP Grup Başkanvekili Akçay:- 'Sisi'nin 'Türkiye'ye de yaptırım' çağrısını kınıyoruz ve bunu Türkiye düşmanlığı olarak kabul ediyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 16:21:21

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri iç siyasetin bir rekabeti olarak görmenin Türkiye'nin hayrına olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin "Katar gibi Türkiye'ye de yaptırım uygulansın." çağrısının kamuoyuna yansıdığını anımsattı.

"Bir darbecinin yaptığı bu çağrıyı ve teklifi kınıyoruz ve Türkiye düşmanlığı olarak kabul ediyoruz." diyen Akçay, "Katar'dan sonra sıranın Suriye ve Türkiye'ye geleceğini söyleyenlere soruyoruz: Sıra Türkiye'ye geldiğinde siz nerede duracaksınız? Safınız neresi olacak? Türkiye düşmanı işbirlikçilerin ve darbeci Sisi'nin yanında mı hizalanacaksınız, yoksa Türkiye'nin varlığı, birliği, bütünlüğü ve milletin yanında mı olacaksınız?" diye sordu.

Türkiye terörle mücadelede önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Akçay, TSK'nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda özellikle bölücü terör örgütüyle mücadelede önemli adımlar atıldığını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 97 yıllık Meclis tarihi boyunca acaba devamsızlıktan ötürü hakkında işlem yapılan, ödenekleri ve maaşı kesilen ve milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme alınan hiç örnek olup olmadığını öğrenmek istediğini belirtti.

Yıldırım, "Başbakanlık görevden uzaklaştırılan Ahmet Davutoğlu'yla ilgili özellikle yoklama tutanaklarına baktık, şimdiye kadar, sadece ocak ayında birkaç defa Anayasa değişiklik paketi için oy kullanmak üzere gelmiş. Ahmet Davutoğlu için bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Berkin Elvan'ın vurulmasının 4. yılı olduğunu ifade ederek, "Bin 461 gündür ailesinin adalet arayışı devam ediyor. O hep 15 yaşında ve hepimizin yüreğinde, hatıralarında 15 yaşında olarak kalacak." dedi.

Bu pazar gününün Babalar Günü olduğunu anımsatan Özel, "Yüreği yanan, oğlu şehit olmuş, çocuğunu kaybetmiş bir baba ve babasız kalmış bir evlat varsa onların acıları bir kez daha hepimizin ortak acısıdır. Şehitleri ayrıştırmadığımız, evlatsız babaları, babasız evlatları, babanın ya da evladın siyasetine göre değil, insanlık onuru ve evlatlık üzerinden tarif eden bir Türkiye'ye hepimizin ihtiyacı var. Yaptığımız yürüyüşün tüm adalet arayanlar için, tüm haksızlığa uğrayanlar için, tüm yüreği yananlar için olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz. CHP olarak hangi dağ efkarlıysa bundan sonra da oradayız." diye konuştu.

- "Türkiye'yi dünyanın alkışladığını biliyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 16-22 Haziran'ın Mülteciler Haftası olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu konuda tarih yazmış bir ülke olduğunu söyledi.

Herkesin ahlak ve vicdan üzerine bol miktarda retorik geçtiği, laf söylediği bir zamanda, Türkiye'nin, kısıtlı imkanlarıyla hemen yanı başında yaşanan Suriye vahşeti ve dehşetinden kaçan 3 milyonu aşkın insana ev sahipliği yapıyor; kardeşlik, insanlık hukukunun gereğini yaptığını söyleyen Bostancı, "Türkiye'yi dünyanın alkışladığını biliyoruz, içeriden de herkesin vicdanen ve ahlaken Türkiye'nin bu yaptığını onayladığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'da yaşananları değerlendirirken "Buradan acaba Türkiye'ye de ne tür bir sonuç çıkar? İç siyasette acaba bizim için ne tür gelişmeler olabilir?" tarzındaki değerlendirmeleri çok yanlış bulduğunu vurgulayan Bostancı, "Ortadoğuda yaşanan gelişmeleri iç siyasetin bir rekabeti olarak görmenin Türkiye'nin hayrına olmadığını bu vesileyle de bildirmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, TBMM Başkanlık Divanının, devamsızlıkları nedeniyle, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın ödenek ve yolluklarının verilmemesine ilişkin kararı Genel Kurulda kabul edildi.

Sarıyıldız'ın, 3 Mart-15 Mart 2017'ye ilişkin "seyahat edemez" doktor raporuna dayalı izin talebinin, "bu raporun Hakem Hastanesinin fenne uygun olmadığına ilişkin bildirimi ve milletvekilinin belirtilen dönemde birçok siyasi faaliyete katılımının bulunması nedeniyle" reddine ilişkin kararı da Genel Kurulda kabul edildi.

Haber Ara