Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Tayland'da eski başbakan hakkında tutuklama emri

Tayland'da eski başbakan hakkında tutuklama emri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 21:34:12

Tayland'da eski başbakan hakkında tutuklama emri
Tayland'da mahkeme, eski başbakan Taksin Şinavatra hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Şinavatra'nın avukatı, müvekkilinin, hakkında "Tayland ordusunu karalama" suçlamasıyla açılan davanın duruşmasına sürgünde olması nedeniyle katılamadığını belirtti. Bunun üzerine, mahkeme Sinavatra'nın tutuklanıp mahkeme huzuruna getirilmesine karar verdi.

Tayland ordusu, mayıs ayında Güney Kore gazetesine verdiği röportajda "Tayland Krallığı'nın itibarını ve ulusal güvenliği tehdit eden" açıklamalarda bulunması nedeniyle Şinavatra hakkında dava açmıştı.

Taksin Şinavatra'nın pasaportu da bu röportaj nedeniyle iptal edilmişti.

Tayland'da 2006'da yolsuzluk yaptığı ve hükümdara saygısızlık ettiği için askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Taksin İngiltere'ye gitmiş, destekçileri sayesinde darbenin ardından yapılan ilk seçimi kazanarak ülkeye dönmüş, ancak görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluktan suçlu bulunarak iki yıl hapse mahkum edilmişti.

Mal varlığı dondurulan Taksin, servetini kurtarabilmek için eşinden boşanmıştı. Taksin, hapishaneye girmemek için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı. Taksin, zamanının büyük bir kısmını Dubai'de geçiriyor.

Haber Ara