Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Taşeron işçilere kadro müjdesi

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Toruntay:- 'Düzenleme sayesinde hiçbir çalışanımız mağdur olmayacak, kim nerede çalışıyorsa işlerine süresiz olarak devam edecek ve herhangi bir hak kaybı yaşamayacak'- Tes-İş Genel Başkanı Şahin:- 'Taşeron işçilikle ilgili açıklananlar memnuniyet verici. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu konuda katkı sunan herkese taşeron işçiler adına teşek

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-05 18:11:47

Taşeron işçilere kadro müjdesi
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, taşeron işçilerin kadroya alınacak olmasıyla ilgili, düzenleme sayesinde hiçbir çalışanın mağdur olmayacağını, kim nerede çalışıyorsa işlerine süresiz olarak devam edeceğini ve herhangi bir hak kaybı yaşamayacağını bildirdi.

Toruntay, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron işçilerle ilgili kadro müjdesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Yapılacak düzenlemeyle taşeron işçiliğin tarihe karışacağını belirten Toruntay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Düzenleme sayesinde hiçbir çalışanımız mağdur olmayacak, kim nerede çalışıyorsa işlerine süresiz olarak devam edecek ve herhangi bir hak kaybı yaşamayacaklar. Yine sendikalı olacaklar, yine kıdem tazminatlarını alacaklar ve yine ikramiyelerini alacaklar. Mevsimlik işçiler için de alınan karar memnuniyet verici. 5 ay 29 günden fazla çalışamayan mevsimlik işçilerimiz artık 9 ay 29 güne kadar çalışacaklar. Tabii işçi kardeşlerimiz 12 ay boyunca çalışmak istiyorlar ancak bu düzenleme de oldukça önemli bir karar."

- "Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller de ortadan kaldırılmalı"

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Genel Başkanı Mustafa Şahin de yazılı açıklamasında, taşeron işçililerin kadroya alınacak olmasının çalışma hayatı açısından önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Bağlı oldukları Türk-İş Konfederasyonunun taşeron işçilerin kadroya alınması için uzun yıllardır mücadele yürüttüğünü anımsatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün taşeron işçilikle ilgili açıklananlar memnuniyet verici. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu konuda katkı sunan herkese taşeron işçiler adına teşekkür ediyoruz. Talebimiz, taşeron işçilerin kadro düzenlemesinin içerisine sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak maddelerin de konulması. Bu yapılırsa taşeronların kadro müjdesi taçlandırılmış olur."

Haber Ara