Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suudi Arabistan'daki camiye intihar saldirisi

Suudi Arabistan'daki camiye intihar saldirisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 23:19:51

Suudi Arabistan'daki camiye intihar saldirisi
Suudi Arabistan'ın El-Ahsa ilinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsünün açıklamasına dayandırdığı haberinde, El-Ahsa ilinin Mehasin mahallesindeki Rıza Camisine düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 4'e yükseldiğini belirtti.

Hayatını kaybedenler arasında 2 polisin de bulunduğu ifade edilen saldırıda 18 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırının sorumluğunu henüz üstlenen olmazken soruşturmanın sürdüğü bilgisi verildi.

El-Ahsa ilinin Mehasin mahallesindeki Rıza camisine girmeye çalışan iki intihar bombacısı, güvenlik güçlerince durdurulduğu sırada saldırganlardan birinin üzerinde bulunan bombayı patlatması sonucu 2 kişinin öldüğü, diğer saldırganın ise güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı ele geçirildiği açıklanmıştı.

- Bombalı saldırıya tepkiler

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e gönderdiği taziye mesajında ülkesinin saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Mesajda, masum sivilleri hedef alan saldırının insani değerlerle ve İslami değerlerle çeliştiği ifade edilerek, "Kuveyt'in kardeş Suudi Arabistan'la dayanışma içerisinde olduğu, güvenliğini koruması için alacağı tedbirlerin desteklendiği" kaydedildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) da yayımladığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, "Allah'ın evini hedef alan bu çirkin saldırı, eylemcilerin dalalette olduğunun delili. Bu yer yüzünde büyük bir fesattır" denildi.

Açıklamada, bölgede kaos ve fitne çıkarmayı isteyen düşman güçlerin arkasına gizlendiği terörle mücadelede Suudi Arabistan yönetiminin desteklendiği ifade edildi.

Haber Ara