Dolar

32,2711

Euro

34,7288

Altın

2.402,48

Bist

10.336,50

Suudi Arabistan'da patlayıcı imalathanelerine baskın

Suudi Arabistan'da patlayıcı imalathanelerine baskın

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 16:34:42

Suudi Arabistan'da patlayıcı imalathanelerine baskın
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlayıcı madde imal edildiği öğrenilen iki adrese yapılan baskınlarda Suriye ve Filipin uyruklu iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Mansur El-Türki'ye dayandırdığı haberine göre, emniyet güçleri başkent Riyad'ın el-Fiha mahallesinde bulunan bir evde, terör eylemlerinde kullanılmak üzere patlayıcı madde ve bomba düzenekli kemer hazırlanması için kullanılan imalathane bulunduğunu tespit etti.

Atölyenin sorumlusu olarak gösterilen, 2010'da Suudi Arabistan'a giriş yapan Suriye uyruklu Yasir Muhammed Şefik el-Berazi ile ona yardım eden Filipin uyruklu bir kadının gözaltına alındığı belirtilirken, evde yapılan aramada çok sayıda silah, patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan Riyad'ın el-Cezira mahallesinde bulunan bir başka adrese yapılan baskında da bomba yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği ancak söz konusu adreste kimsenin bulunmadığı aktarıldı.

Haber Ara