Dolar

32,2707

Euro

34,8396

Altın

2.404,40

Bist

10.295,90

Suruç'taki terör saldırısı

Suruç'taki terör saldırısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 16:59:56

Suruç'taki terör saldırısı
Anadolu Birliği Derneği Başkanı Erhan Kahraman, milletvekillerini teröre karşı birleşmeye çağırdı.

Kahraman, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu'daki kaos ve karmaşa yaratma çabalarının Suruç'ta 32 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla tekrarlandığını bildirdi.

Saldırıya neden olan grupları, lobileri, kişileri kınayan Kahraman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suruç'ta insani nedenlerle, insanlara yardım amaçlı orada bulunan 32 gencin ölümüne ve yüzü aşkın yaralıya neden olan olayda, maalesef Meclisteki siyasi partilerimizden ortak deklarasyon yayımlanmaması da ayrıca utanç verici tablo olarak karşımızda durmaktadır. Siyasi partilerin olayları kendisine göre yorumlamaları ve sadece kendi düşüncelerine ve çıkarlarına uygun söylemlerde bulunmaları, tam anlamıyla küresel güçlerin istediği gibi tablo sergilemeleri, son derece acı ve üzüntü veren bir olaydır."

Kahraman, milletvekillerinin kısa süre önce seçilerek TBMM'yi oluşturduğuna işaret ederek, "Meclisi oluşturan tüm milletvekillerimizden teröre karşı tek ses vermeye, Suruç'ta yaşananları tek sesle kınamaya ve terörle beslenen tüm küresel güçleri tek sesle lanetlemeye davet ediyoruz. Bunu başardıkları anda ise teröre en büyük darbeyi vuracaklarına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Erhan Kahraman, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Haber Ara