Dolar

32,3361

Euro

34,7487

Altın

2.429,47

Bist

10.003,04

Suriyeli muhalif heyet Mısır'da

Suriyeli muhalif heyet Mısır'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-08 00:03:00

Suriyeli muhalif heyet Mısır'da
Suriyeli muhaliflerden oluşan heyet, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'deki bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede, muhaliflerden Heysem Menna ile sanatçı ve hukukçulardan oluşan heyet, Şükri ile Suriye konusunu ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen toplantıyı değerlendirdi.

Viyana'daki toplantıya katılanların krizin sona ermesi konusundaki ciddiyetlerini gözlemlediğini belirten Şükri, Mısır'ın bu toplantıların çözümün ilk adımı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Mısır'ın Suriye kriziyle ilgili yaklaşımının, siyasi çözüm ve terörle mücadele gibi iki temel üzerine oturduğuna dikkati çeken Şükri, 2012'de kabul edilen Cenevre Bildirisi'nin de Viyana'da başlayan toplantıların temel dayanağı olması konusunda heyetle fikir birliği içinde olduklarını vurguladı.

Menna ise Viyana'da varılan noktayla ilgili Mısır tarafından ayrıntılı malumat aldıklarını anlattı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen "Suriye" toplantısına Türkiye, Suudi Arabistan ve İran'ın da içinde bulunduğu 17 ülkenin dışişleri bakanı katılmıştı.

Suriye'nin geleceğini görüşmek için düzenlenen toplantının ilki, Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılımıyla 23 Ekim'de gerçekleştirilmişti.

Haber Ara