Dolar

32,3788

Euro

34,6918

Altın

2.400,66

Bist

10.044,63

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 16:24:10

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri
Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerlerine karşılık ülke hapishanelerinde bulunan Nusra Cephesine mensup tutuklu militanların takas sürecinin Arsal'da başladığı bildirildi

Lübnanlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi AA'ya yaptığı açıklamada, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında Nusra Cephesi tarafından kaçırılan 17 askerin, Lübnan hapishanelerinde bulunan bir grup Nusra Cephesi üyesi ile takas anlaşması sürecinin başladığını söyledi.

Ayrıca açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in de elinde bulunan 6 Lübnan askerinin takas sürecine dahil olmadığını ifade ederek, bu konuya yönelik ayrıntı vermedi. Lübnanlı askere karşı takas edilecek Nusra Cephesi üyelerinin sayısı ise bilinmiyor.

Nusra Cephesi'nin, elindeki Lübnanlı askerleri serbest bırakma karşılığında, sınır bölgesindeki El-Maarra ve Fuleyta köylerinin kendilerine teslim edilmesini, Lübnan hapishanelerinde tutuklu, aralarında 5 kadının da bulunduğu mahkumların serbest bırakılmasını talep ettiği, kaçırılan askerlerin aileleri tarafından iddia edilmişti.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında ordu birlikleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, çok sayıda asker de rehin alınmıştı. Askerlerin bir kısmı serbest bırakılırken, 4'ü ise öldürülmüştü. Halihazırda Nusra Cephesi'nin elinde 17, DAEŞ'in elinde ise 6 Lübnan askeri bulunuyor.

Haber Ara