Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suriye'nin kuzeyindeki Atme'ye hava saldırısı

Suriye'nin kuzeyindeki Atme'ye hava saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-13 20:07:55

Suriye'nin kuzeyindeki Atme'ye hava saldırısı
" ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, "Atme civarındaki sivil ölümlere yönelik haberlerin farkındayız ve konuyu inceliyoruz" dedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR), dün, Halep civarına 11 Ağustos'ta planlı bir hava saldırısı düzenlendiğini ve bu alanın Atme bölgesini de kapsadığını kaydederek, konuyu üstlenmişti.

AA muhabirinin Atme'deki sivil kayıplara yönelik sorusunu yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Smith, savaşla ilgili olmayan kayıplara yönelik tüm haberleri ciddi şekilde ele aldıklarını ve kendilerine ulaşan her bir bilgiyi araştırdıklarını söyledi.

Smith, "Bu noktada, Atme civarındaki sivil ölümlere yönelik haberlerin farkındayız ve konuyu inceliyoruz" diye konuştu.

"Atme'deki sivil ölümler dikkate alındığında, koalisyon olarak hedefleri belirlemede bazı sorunlar mı yaşıyorsunuz" şeklindeki soru üzerine de Smith, sivil ölümlerin önüne geçmek veya bunları en aza indirmek için hedefleri tespit sürecinde çok titiz standartlar uyguladıklarını, bunlar arasında, görevlerin gerekliliklerine uygun silahların seçilmesinde uygun istihbarat analizleri yapılmasının da yer aldığını dile getirdi.

Suriye'nin Atme kasabasında, önceki gün akşam, Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargâh ve silah üretim atölyelerini hedef alan saldırıda, sivil yerleşim yerleri de isabet almış, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu siviller de hayatını kaybetmişti.

Haber Ara