Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 19:35:35

Suriye'deki iç savaş
Suriye'de muhaliflerin çatı yapılanması Burkan el-Fırat'a bağlı birliklerin, Rakka'nın kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olan Ayn İsa beldesinin denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Muhalif MASAR Press Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Burkan el Fırat ile bazı Kürt grupların ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle DAEŞ'in kontrolündeki Ayn İsa beldesinin denetimini sağladığı belirtildi.

Düzenlenen ortak operasyonda terör örgütünün Ayn İsa beldesinden Rakka kentine çekildiği dile getirilen açıklamada, Burkan el Fırat ve Kürt grupların terör örgütünün beldeden çekilmeden önce evlere döşediği mayın ve bubi tuzaklarını temizlediği kaydedildi.

Rakkalı bazı muhalif grupların Tel Abyad bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e karşı daha etkin mücadele etmek için "Selam Ordusu" adı altında birleştiği vurgulanan açıklamada, "Ülkenin kuzeyinde Selam Ordusu adı altında birleşen birlikler, DAEŞ'e karşı Rakka ve çevresinde mücadele edecek" denildi.

Liva el Tahrir, Allah için Cihad Tugayı (Liva fi Sebillillah), Rakka Güvenlik Tugayı (Liva Emmen Rakka) ve Ahrar Tabka birlikleri Selam Ordusu adı altında birleşti.

Burkan el Fırat'a bağlı birlikler dün de koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Rakka'nın Ayn İsa beldesi yakınlarındaki 93. Tugayın denetimini sağlamıştı.

Haber Ara