Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Suriye'de PYD karşıtı gösteri

Suriye'de PYD karşıtı gösteri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-16 00:20:52

Suriye'de PYD karşıtı gösteri
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin başta muhalif siyasilere yönelik tutuklamaları olmak üzere çeşitli uygulamaları protesto edildi.

Muhalif Kürt Ulusal Konseyi'nin çağrısı üzerine gösteri yapıldı.

Göstericiler başta muhalif parti liderleri ve Kürt siyasetçilere yönelik tutuklamalar olmak üzere PYD'nin çeşitli demokratik olmayan uygulamalarını protesto etti.

Eylemde, PYD tarafından tutuklanan siyasilerin fotoğraflarının yanı sıra gençlerin zorla PYD safında savaşmaları için silah altına alınması gibi çeşitli uygulamalarının kınandığı dövizler taşındı.

PYD'nin, kontrolü altındaki bölgelerde kendisine muhalif pek çok siyasetçiyi tutukladığı belirtiliyor. Bunlar arasında Yekiti Partisi yetkililerinden Enver Nasu ve Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Abdurrahman Abu da yer alıyor.

Daha önce de PYD ve uygulamalarının protesto edildiği gösterilere sahne olan Kamışlı'nın büyük bölümü Suriye rejim güçlerinin 2012 yılı sonunda çekilmesinden beri PYD'nin kontrolünde bulunuyor.

Haber Ara