Dolar

32,4907

Euro

34,7340

Altın

2.403,58

Bist

10.045,74

'Suriye'de güvenli bölge kurulması hiç de kolay değil'

'Suriye'de güvenli bölge kurulması hiç de kolay değil'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 20:47:47

'Suriye'de güvenli bölge kurulması hiç de kolay değil'
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması ile ilgili olarak, 'DEAŞ'ın ve Rusya'nın askeri varlığının yoğunlaştığı bir yerde güvenli bölge kurulması, şu anda gerçekleştirilmesi kolay bir iş olmayabilir' dedi.

Mogherini, Lüksemburg'da yapılan AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yüksek Temsilcisi, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması ile ilgili bir soru üzerinde, 'Sahada çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. DEAŞ'ın ve Rusya'nın askeri varlığının yoğunlaştığı bir yerde güvenli bölge kurulması, şu anda gerçekleştirilmesi kolay bir iş olmayabilir' diye konuştu.

Geçmişte Balkanlar'da yaşananlar nedeniyle bir bölgenin 'güvenli' olarak tanımlanması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Mogherini, 'Nihayetinde Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmesini sağlayacak şey, ülkedeki savaşa ve DEAŞ varlığına son verilmesidir" ifadesini kullandı.

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısının ardından yayınlanan bildiride, Esed görevde kaldığı sürece Suriye'de barışın temin edilmesinin mümkün olmadığı vurgulanmıştı. Birlik, Suriye rejimini, 250 binden fazla kişinin ölmesi, 7,6 milyon kişinin ülke içinde yerlerinden edilmesi ve 4 milyon kişinin çevre ülkelere sığınmasının en büyük sorumlusu olarak göstermişti.

Haber Ara