Dolar

32,3443

Euro

34,8831

Altın

2.396,24

Bist

10.211,24

Sultan I. Murad, Kosova'da anıldı

Sultan I. Murad, Kosova'da anıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 16:57:31

Sultan I. Murad, Kosova'da anıldı
Osmanlı padişahlarından Sultan I. Murad, şehit edilişinin 626. yılında, Kosova'da dualarla anıldı.

Birinci Kosova Savaşı'ndan sonra savaş meydanını gezerken Sırp asker Miloş Obiliç tarafından hançerlenerek şehit edilen Sultan I. Murad için, başkent Priştine yakınlarındaki türbesinde anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Priştine Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar ve diğer davetliler katıldı.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, buradaki konuşmasında, Sultan I. Murad'ı anma törenlerinin gelecekte de devam etmesi temennisinde bulunarak, desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Priştine Büyükelçisi Ozan da Sultan I. Murad'ın türbesinin Balkanlar'da saygı ve hoşgörüyü temsil ettiğini belirterek, Türk halkının her zaman Kosova halkının yanında olduğunu, Kosova halkına olan desteğini her alanda sürdürdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ise anma törenlerinin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür ederek, bu törenlerin her yıl daha iyi şekilde düzenlenmesi temennisinde bulundu.

Sultan I. Murad'ın, Türkiye ile Kosova'nın "en büyük ortak yanı" olduğunu vurgulayan Altepe, Sultan I. Murad'ın buradaki insanların daveti üzerine, var olan zulmü sona erdirmek için buraya geldiğini söyledi.

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar da Sultan I. Murad'ı 2006 yılından beri belediye olarak hem Bursa'da hem de Kosova'daki kabri başında andıklarını hatırlattı.

Sultan I. Murad'ın bölgeye hoşgörü ve kardeşlik getirdiğini anlatan Dündar, tarihten gelen kardeşliği devam ettirmek, yeniden buluşmak ve yeni Kosova Cumhuriyeti'ni desteklemek için bugün burada bulunduklarını aktardı.

Haber Ara