Dolar

32,4134

Euro

34,7903

Altın

2.419,72

Bist

10.045,74

Sosyal İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu

Sosyal İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 19:50:02

Sosyal İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre Türkiye'nin son 10 yılda kayıt dışı istihdamda dünyanın en başarılı ülkesi olduğunu belirtti.

Karadeniz, PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Sosyal İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda kayıt dışı istihdamla etkin biçimde mücadele ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Karadeniz, şöyle konuştu:

"Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre son 10 yılda kayıt dışı istihdamda dünyanın en başarılı ülkesi oldu. Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre kayıt dışı istihdam oranını kentlerde ve tarım dışı sektörlerde 2009 yılında yüzde 30,6'dan 2013 yılında yüzde 17,2'lere kadar geriletti. Genel sağlık sigortası ile nüfusunun tamamını kapsayan bir sağlık sistemi kuran Türkiye, bu alanda da dünya genelinde önemli bir başarı elde etti."

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik de yapılan sağlık reformu ile herkesin sağlık hizmetlerine kolayca erişebildiğini, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin arttığını, hayata geçirilen reformlar ve artan denetimler ile kayıt dışı istihdam oranının azaltılarak sosyal güvenlik kapsamının genişletildiğini kaydetti.

Ana teması, sosyal koruma ve sosyal güvenlik olarak belirlenen sempozyumda, Prof. Dr. Karadeniz'in moderatörlüğünde Avrupa Konseyi Avrupa Sosyal Şartı Bölümü'nden Bölüm Başkanı Karl-Friedrich Bopp, Poznan Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Maciej Zukowski, Bishop Üniversitesi Williams School of Business Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul Leonard Gallina'nın katılımıyla gerçekleştirilen açılış oturumundan sonra dünyada ve Türkiye'de sosyal güvenlik sistemindeki güncel gelişmeler, sosyal yardımlar, göçmen işçiler, sendikalaşma ve diğer sosyal haklar alanındaki konuları içeren 21 bildiri sunuldu.

Haber Ara