Dolar

32,1837

Euro

34,9683

Altın

2.508,68

Bist

10.895,25

Somalililerin en çok güvendiği ülke Türkiye

Somalililerin en çok güvendiği ülke Türkiye

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-26 17:56:58

Somalililerin en çok güvendiği ülke Türkiye
Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somalilerin en güvendiği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

AA muhabirine Somaliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Türkiye'nin yürüttüğü faaliyetlerin Somalilerin gözünde büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

"Biz bir şey yapacağız dediğimiz zaman koşulsuz bir şekilde yapıyoruz ve teslim ediyoruz. Somaliler gelip bunu görüyor. Somali için gündemde birçok proje var. Birçok kaynak ayrılıyor ama hep konuşuluyor, sahada ise Türkiye çalışıyor ve üretiyor. Bu durum Türkiye'yi Somaliler'in gözünde ayrı bir yere koyuyor" diyen Bekar, Türkiye'nin Somali'deki politika ve faaliyetlerinin kesinlikle uzun vadeli ve kalıcı hedeflere yönelik olduğunu kaydetti.

Dünyadaki en büyük Türk Büyükelçiliğinin yakında Mogadişu'da hizmete gireceğini dile getiren Bekar, bunun Türkiye'nin Somali'nin geleceğinde olacağı anlamına geldiğini söyledi.

Türk halkının 2011 yılında Somali'ye yardımda bulunduğunu hatırlatan Büyükelçi Bekar, "Somali halkının yardım ihtiyacı devam ediyor. Türkiye'deki vatandaşlarımız Somali halkına sevgi ve ilgisini kaybetmesin" şeklinde konuştu.

Somali'de Türkiye'nin, yol, okul, hastane ve diğer projeleri hayata geçirdiğini, bir takım projelerin devam ettiğini ayırca bazı yeni projelerin de planlandığını belirten Büyükelçi Bekar, Türkiye tarafından yapılan başkent Mogadişu'daki havaalanından kent merkezine uzanan 23 kilometrelik yolun, halk için sadece ulaşımı ifade etmediğini aynı zamanda Somalilerin hayata ve geleceğe umutla bakmasını sağladığını ifade etti.

Somali yönetiminin, devlet otoritesini kurmaya ve devlet gelirlerini arttırmaya çalıştığını bununla birlikte terörle de mücadele ettiğini vurgulayan Bekar, şu an ülkedeki durumun Somaliler için büyük bir imtihan olduğuna ayrıca vurgu yaptı.

Haber Ara