Dolar

32,3863

Euro

34,7823

Altın

2.440,18

Bist

9.995,83

Somali'de şiddet olayları

Somali'de şiddet olayları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 18:43:20

Somali'de şiddet olayları
Somali'deki Eş Şebab örgütü, geçen hafta 60'tan fazla Etiyopya askerini öldürdüğünü iddia etti.

Örgütün medya ofisinden yapılan açıklamada, 11 Haziran tarihinde Somali'nin güneyindeki Buurhakaba bölgesinde Etiyopya askeri konvoyuna yönelik saldırıda, 60'tan fazla Etiyopya askerinin öldürüldüğü, 13 askeri aracın imha edildiği ve orduya ait çok sayıda silaha el konulduğu ifade edildi.

Örgütün medya ofisi ayrıca saldırıya uğrayan konvoy ile ilgili görsel materyaller de yayınladı.

Yayınlanan fotoğraf ve videolarda, saldırıya uğrayan Etiyopya ordusuna ait konvoy açıkça görülebiliyor ve öldürülen askerler ile imha edilen askeri araçların söz konusu orduya ait olduğu açıkça seçiliyor.

Etiyopya ordusunun konvoyuna yönelik "başarılı bir pusu saldırısı gerçekleştirdiklerini" kaydeden Eş Şebab, Etiyopya askerlerine pusu kuran birimin, Şeyh Ebu Zübeyr Taburu olduğunu duyurdu. Şeyh Ebu Zübeyr, geçen yıl ABD'nin insansız hava aracı saldırısında hayatını kaybeden Eş Şebab lideriydi.

Eş Şebab'ın açıklamasına ilişkin Somali'de bulunan Afrika Birliği Gücü ile Etiyopya resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Somalili yerel kaynaklar, söz konusu saldırının geçen hafta gerçekleştiğini ve Somali'de görev yapan Etiyopya Barış Gücü askerlerini taşıyan konvoyun saldırıya uğradığını belirtmişti.

Etiyopya 2006 yılında, geçici hükümete destek olmak üzere Somali'de egemen olan İslam Mahkemeleri Birliği'ne karşı savaşmak üzere ülkeye girdi.

2012 yılından itibaren Etiyopya, Somali'de asayişi sağlamakla görevli Afrika Birliği Barış Gücü bünyesinde bulunuyor.

Haber Ara