Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 13:30:46

Siyasi partilerde bayramlaşma
Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri, HDP'yi ziyaret etti.

HDP Genel Merkezi'ne ilk gelenler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran ve Parti Meclisi Üyesi Ahmet Caner Yenidünya oldu.

Cankurtaran, bayramların dostluğun, kardeşliğin, birliğin pekiştirilmesi, sofraların paylaşılması anlamına geldiğini ancak bu bayramda da bayram sevincine gölge düşürüldüğünü söyledi.

Giresun'dan gelen haberin tüm ülkeyi çok üzdüğünü ifade eden Cankurtaran, "Yeter' diyoruz, barış olmalı, huzur olmalı. Bu, geçirdiğimiz en kötü bayram olsun, son olsun, bu geçirilen ramazan en kötü ramazan olsun, son olsun. Biz bu topraklarda yüzlerce, binlerce yıl aşımızı da paylaştık, huzurumuzu da sevincimizi de üzüntümüzü de hep paylaştık." diye konuştu.

Cankurtaran, bayram sofralarının renkli tatlarıyla ünlendiğini dile getirerek, "Eğer bayram sofrasında ekmeğimiz boğazımıza düğümleniyorsa sorun var demektir. Bu sorunu, düğümü açacak olan da siyasetçiler. Bizlere çok görev düşüyor. Tekrar o düğümü koparmadan açmamız lazım. Görevimiz bu. Hepimiz bu ülke için, hepimiz bu ülkenin evlatları için, geleceğimiz için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de artık bayramların acıları, mutluluğu ortaklaştırmaya vesile olmaya yetmediğini savundu.

Ülkenin bir yerindeki acının bazen yeterince hissedilmediğini ve diğerleri tarafından paylaşılmadığını ifade eden Bilgen, şöyle konuştu:

"Ayrımcılığın bittiği, haksızlığın, dışlamanın son bulduğu ve gerçekten birlikte barış içinde bu coğrafyada bütün farklılıklarımızla yaşamaya vesile olmasını biz de umut ediyoruz, diliyoruz. Sizin de dediğiniz gibi, toplumda diyaloğun yerleşmesi, şiddetin son bulması, annelerin ağlamaması, çocukların babalarının tabutlarına sarılmak zorunda kalmaması için galiba öncülük etmesi gereken siyaset kurumu bizleriz. Siyasetin özellikle nefret dilinden, ithamdan, kamplaştıran, çatıştıran siyaset dilini bırakmayı hiç olmazsa bayramlar vesilesiyle öğrenmesi gerekiyor. Bayramın bir başlangıç olmasını diliyoruz. Sadece bir dönem birbirimize iyi niyet mesajlarımızı ilettiğimiz değil, bütün hayatı, bütün coğrafyayı, özgür ve barışçıl kılabilecek bir ortama vesile olmasını diliyoruz."

- "Öncülük etmesi gereken siyasetçiler"

HDP'ye CHP heyetinin ardından DSP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Murat Özbilge, Örgüt Kurulu Başkan Yardımcıları Nursel Kızılırmak ve Hikmet Aydemir ziyarette bulundu.

Özbilge, bayramların kardeşliklerin, birlik ve beraberliklerin pekiştiği özel günler olduğunu belirterek, Türkiye'de huzurun, mutluluğun, barışın ve insanca yaşamın hayata geçmesi temennisiyle iyi bayramlar diledi.

Bilgen de "Keşke bu coğrafya, bu topraklar gerçekten kansız, gözyaşısız, gerçekten bayram tadında yaşayabileceğimiz günlere kavuşsa. Buna vesile olmasını diliyoruz. Galiba buna öncülük etmesi gereken de siyasetçiler. En azından siyasetçilerin arasında diyaloğun olması bayram vesilesiyle de olsa, sembolik de olsa bunun bütün hayata, her güne yansıması toplumda da barışın, diyaloğun, kardeşliğin egemen olmasına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Vural ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Akçelik, bayram ziyareti için HDP'ye geldi.

Vural, bayramların bütün insanların iyi ilişkiler içinde yaşaması için önem taşıdığını kaydederek, daha yaşanabilir bir dünya dileğinde bulundu. Ali Vural, ayrıca İsrail'in Filistinlilere yaklaşımını ve Türkiye'nin İsrail politikasını eleştirdi.

Bilgen de İslam dünyasının bu bayrama da büyük acılarla girdiğini ifade ederek, "Patlayan bombalar, hayatını kaybeden insanlar, sivilleri hedef alan saldırılar ve nihayet artık ne yazık ki Filistin'de bir kadının sokakta öldürülmesi de ya da yeni yerleşim birimleri açılarak belli bir dışlamayı, ayrımcılığı egemen kılma siyasetinin de ne yazık ki gündem olma şansı bile Türkiye kamuoyu açısından oldukça azaldı. Dolayısıyla biz de bayramın gerçekten bu coğrafyaya barış, huzur getirmesini diliyoruz." görüşünü paylaştı.

Haber Ara