Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Siyasi partilerde bayramlaşma

Siyasi partilerde bayramlaşma

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 11:31:50

Siyasi partilerde bayramlaşma
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Güneydoğu'da, terör örgütünün ayrıştırmaya çalıştığı, insanımıza bedel ödettiği süreçlere yine siyasiler olarak bir taraftan çözüm üretmeye çalışırken, mağdur olan insanlarımızın da yanında olabilmek, onların acılarını paylaşabilmek, duygularını paylaşabilmek ve biz burada huzurlu, mutlu bayram yaparken onların da yapmasın vesile olacak projeler geliştirebilmek de yine hepimize, hep birlikte düşen görevdir." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti'yi ilk olarak, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Parti Meclis Üyesi Ahmet Caner Yenidünya'dan oluşan CHP heyeti, ziyaret etti.

AK Parti'de ise CHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek, karşıladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, karşılıklı sevgiyi, dostluğu hem paylaşmak hem de güçlendirmenin Ramazanın ve bayramın ayrı bir özelliği olduğunu, zaman zaman terör eylemleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Güneydoğu'da, terör örgütünün ayrıştırmaya çalıştığı, insanımıza bedel ödettiği süreçlere yine siyasiler olarak bir taraftan çözüm üretmeye çalışırken, mağdur olan insanlarımızın da yanında olabilmek, onların acılarını paylaşabilmek, duygularını paylaşabilmek ve biz burada huzurlu, mutlu bayram yaparken onların da yapmasın vesile olacak projeler geliştirebilmek de yine hepimize, hep birlikte düşen görevdir." ifadelerini kullandı.

Bayramlarda şehitlerin unutulmaması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, "Bugün hepimiz yine sevdiklerimizle birlikte, ailelerimizle birlikte bayram yapıyoruz, planlıyoruz, büyük hayaller kuruyoruz, geleceğe ait gerek ülke adına gerek özelimiz adına. Ama bunu borçlu olduğumuz bir kitle var şehitler ve gaziler." diye konuştu.

Müezzinoğlu, şehit yakınları ve gazilerin de bayramlarda unutulmaması, mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dün Giresun'da düşen askeri helikopterde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dileyen Müezzinoğlu, yaralılara da şifa temennisinde bulundu.

Bayram tatilinin başladığı günden itibaren 60'a yakın kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Müezzinoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Yolların kralı yok, kuralı var" sözünü anımsatarak, "Kurallı bir toplum olmaya daha çok ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bayramımızı yasa dönüştürenleri burada hepimiz yine kınıyoruz"

CHP heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran da Ramazan Bayramı'nın "şeker tadında" olmasını dilediklerini ancak bu bayramda yas içinde bulunduklarını belirtti.

Cankurtaran, "Bayramımızı yasa dönüştürenleri burada hepimiz yine kınıyoruz, tüm Türkiye olarak, tüm siyasi partiler olarak." dedi.

Bayramın küslüklerin giderilmesi, kardeşlik, birlik ve dirliğin tekrar konuşulması gereken günler olduğunu vurgulayan Cankurtaran, "Bayramda Güneydoğulu komşumuzun getirdiği meftunenin acısı ekşisinin önüne geçerse, Karadenizli komşumuzun getirdiği hamsili pilavın kılçığı boğazımıza kaçarsa, ya da Ege'nin peynirli çingene pilavının soğanı gözümüzü acıtırsa, maalesef bayramlarımız böyle buruk geçiyor, boğazımız düğümleniyor. Siyasetçilerin görevi de o düğümü koparmadan çözmek. Bize çok iş düşüyor, boğazımızda düğümlendi bu bayramın tadı. Dün de Giresun'daki acı çok üzdü, çok büyük gölge düşürdü. İnşallah en kötü Ramazanımız bu olsun, en kötü bayramımız bu olsun, bir daha böyle gölgeler düşmesin bayramımıza." diye konuştu.

Nazım Hikmet'in "Şehitlerimiz" isimli şiirindeki, "Siz toprak altında ulu köklerimizsiniz" ifadesini anımsatan Cankurtaran, şunları söyledi:

"Onlar ulu ağaçların kökleri, ulu köklerimiz aslında, unutmayacağız tabi ki. Bizler için bugün toprağın altındalar. Ama diyelim, artık bu ülkede bir ananın gözyaşını, bir evladın kanını alacak toprakta yer kalmadı, 'yeter' diyelim. Bu terör ortamını yaratanları anaların gözyaşlarında, babaların öfkelerinde boğacaktır bu millet, affetmeyecektir, bu affedilecek bir şey değildir. Biz tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz. Bayramımızı aynı zamanda yasımızla birlikte yaşamak durumunda kaldık."

Bu arada, CHP heyeti beraberinde getirdiği çiçek ve şekeri kendilerini karşılayan AK Parti heyetine takdim etti.



Haber Ara