Dolar

32,2357

Euro

34,7769

Altın

2.410,33

Bist

10.267,09

Silivri'deki fabrika yangını

Silivri'deki fabrika yangını

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 17:01:03

Silivri'deki fabrika yangını
Silivri'de kayış fabrikasında çıkan yangına müdahale ederken hayatını kaybeden itfaiye eri Hayati Gökcan için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmir İtfaiyeciler Derneği üyesi bir grup itfaiyeci, Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nde Hayati Gökcan için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kılınan cenaze namazından sonra gazetecilere açıklama yapan İzmir İtfaiyeciler Derneği Başkanı Fatih Yücesoy, meslektaşları Hayati Gökcan'ı kaybetmekten büyük acı duyduklarını ifade etti.

İtfaiyecilerin zor şartlar altında çalıştığını ve zaman zaman "şehit" verdiklerini dile getiren Yücesoy, "Dünyada en saygın meslekler arasında yer alan itfaiyecilik, maalesef Türkiye'de hakettiği yerde değil. İtfaiyeciliğin Türkiye'de hakettiği yere gelmesi için yetkililerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz" dedi.

Hayati Gökcan'ın görevi sırasında "şehit" düştüğünü belirten Yücesoy, itfaiyeciliğin yasal olarak meslek statüsü olmadığını, genel idari hizmetler sınıfında yer aldığına işaret etti.

Yücesoy, itfaiyeciliğin Türkiye'de meslek olarak tanınmasını ve yıpranma gibi bazı özlük haklarının verilmesini istediklerini aktararak, "Bizler meslek sayılmayan bu iş kolunun öksüz temsilcileriyiz. Bu düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

- Olay

İstanbul Silivri'de Kale Kayış Fabrikası'nda, çalışma esnasında araba kayışlarının tutuşmasıyla yangın çıkmış, yangına müdahale eden itfaiye erlerinden Hayati Gökcan (44), söndürme çalışmaları sırasında çöken duvarın altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Haber Ara