Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sezer Akgül gözünü şampiyonluğa dikti

Sezer Akgül gözünü şampiyonluğa dikti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 11:04:14

Sezer Akgül gözünü şampiyonluğa dikti
BUĞRA ERSAVAŞ - Milli güreşçi Sezer Akgül, 1. Avrupa Oyunları'na takım halinde çok iyi hazırlandıklarını belirterek, oyunları altın madalyayla tamamlamak istediğini söyledi.

Sezer Akgül, yarın başlayacak serbest güreş müsabakaları öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Elmadağ'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Ülkemi serbest stil 57 kiloda temsil edeceğim. Daha önce büyüklerde Avrupa üçüncülüğü, dünya ikinciliği ve üçüncülüğü, Akdeniz Oyunları şampiyonluğum var. Avrupa Oyunları'nda altın madalyayı kazanmak için her şeyimi vereceğim" diye konuştu.

Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonasına daha motive hazırlanmak istediğini ifade eden milli güreşçi, "Avrupa Oyunları sonrasında önümüzde 2 aylık süre var. Dünya şampiyonasında başarılı olmak ve olimpiyat kotası almak istiyorum. Kariyerimde dünya ikinciliği, üçüncülüğü, beşinciliği var ama şampiyonluk yok. Umuyorum ki önce dünya şampiyonasında, sonra da olimpiyatlarda altın madalya kazanacağım" ifadelerini kullandı.

- Sıkletlerdeki değişiklik

Milli güreşçi Sezer Akgül, bugüne kadar yaptıkları hazırlıkların meyvelerini alma zamanı geldiğini vurgulayarak, Türk halkının kendileri için dua etmelerini istedi.

Sıkletlerdeki değişikliklerle ilgili de görüşlerini belirten milli sporcu, şunları söyledi:

"55 kilo 57'ye, 60 kilo da 61'e yükseldi. Buradaki sıkıntı 61 kilonun olimpiyat sıkleti olmaması. Avrupa ve dünya derecelerine sahip sporcular sıkletlerin değişmesiyle 57 kiloya düştü. İşimiz artık çok daha zor. Zaten çok zor bir sıklette mücadele ediyorduk. Artık sıkletimizde çok daha güçlü rakiplerimiz var. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Umuyorum ki Avrupa Oyunları'nı altın madalyayla tamamlayacağım."

Haber Ara