Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Servisçilerden Avrasya Tüneli talebi

İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde düzenlemeye gidilirse servisçilerin de tüneli kullanacağını söyledi. Öztürk, 'En azından 15 Temmuz, Fatih Sultan Mehmet veya diğer köprüler gibi tek geçiş ücreti olursa Avrasya Tüneli'ni daha çok kullanan olacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-05 13:57:29

Servisçilerden Avrasya Tüneli talebi
İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde düzenlemeye gidilirse servisçilerin de tüneli kullanacağını söyledi. Öztürk, "En azından 15 Temmuz, Fatih Sultan Mehmet veya diğer köprüler gibi tek geçiş ücreti olursa Avrasya Tüneli'ni daha çok kullanan olacak" dedi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, servisçiler adına Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde düzenlemeye gidilmesini talep etti. Geçen yılın sonunda hizmete giren Avrasya Tüneli'ni de güzergahlar arasına eklemek istediklerini belirten Öztürk, yolcuların da talebinin bu yönde olduğunu söyledi.

Ancak yüksek geçiş ücreti nedeniyle Avrasya Tüneli'ni kullanamadıklarını ifade eden Öztürk, tünelden çift yönlü geçiş ücreti alındığını, bunun tek yönlü geçiş ücreti olarak düzenlenmesi halinde servisçiler olarak tüneli kullanabileceklerini belirtti. Öztürk, bu düzenlemeyle İstanbul trafiğinin de yüzde 15 rahatlayacağını söyledi.

"Tek geçiş ücreti olursa Avrasya Tüneli'ni daha çok kullanan olacak"

Esnaf Odası Başkanı Öztürk, "Servisler Avrasya Tüneli'ni kullanabiliyor ancak, tüneli kullanabilmek için ücretler çok yüksek. Bunu biraz dile getirmeye çalıştık. En azından 15 Temmuz , Fatih Sultan Mehmet veya diğer köprüler gibi tek geçiş ücreti olursa Avrasya Tüneli'ni daha çok kullanan olacak. İstanbul trafiğine de katkımız olacak. Taşıdığımız insanlar, personel veya öğrenciler okullarına daha çabuk gidecek. Aynı zamanda İstanbul trafiğinde yüzde 1 5 rahatlama olacak. İstanbul trafiğinde çalışan toplam 45 bin servis arabası bunların 17 bin tanesi okul servisi diğeri personel servisi. Burayı kullanacak servis aracı sayısı da yaklaşık 7 bin tanedir. Bize ilk önce zaman bakımından akşam ve sabah trafiğinde yarımşar saatlik bir katkı sağlayacak. Ekonomik olarak akaryakıt tasarrufu sağlayacak. Eğer beklentimiz gerçekleşirse geçiş ücreti de tek taraflı uygulanırsa o zaman esnafımıza ciddi bir katkı olacak diye hesap ediyoruz" şeklinde konuştu.

Esnaf Odası Başkanı Öztürk sözlerine şöyle devam etti: "Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti gidiş geliş olarak 33 buçuk. 15 Temmuz köprüsünün ki 7 lira, Fatih Sultan Mehmet köprüsünün ki 7 lira, aradaki fark da yaklaşık 28 liraya tekabül ediyor. Şuanda günlük bir servis aracının Avrasya Tüneli'ni kullanması halinde diğer geçişlerle kıyaslama yaptığımız zaman yaklaşık 28 lira fark oluyor."

"Ücretin tek geçiş olarak yansıması halinde Avrasya Tüneli'ni kullanırız"

Fiyatlar çok yüksek olduğu için avrasya Tüneli'ni kullanamadıklarını söyleyen Servis şoförü Ergün Uçak, "Maalesef kullanamıyoruz. Fiyatları çok yüksek, biz de isteriz tabi ki kullanmayı hem vakit açısından hem taşıdığımız yolcular için daha kolaylık olur. Çünkü hem gidişte hem dönüşte ücret veriyoruz. Bu da bizi sarsıyoruz. Ücretin tek geçiş olarak yansıması halinde Avrasya Tüneli'ni kullanırız. Çok faydalı olur bizim için" diye konuştu.

Servis şoförü Mehmet Giriş ise "Gidiş gelişte fiyat çok yüksek bizim talebimiz tek yünlü fiyat alınması. Ücret çok yüksek olduğu için kullanamıyoruz. Orayı kullanırsak eğer hem yakıttan hem zamandan çok büyük tasarruf yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara