Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Senegal'de Kurban Bayramı

Senegal'de Kurban Bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 17:59:49

Senegal'de Kurban Bayramı
Kurban Bayramı'nı bugün kutlamaya başlayan Batı Afrika ülkesi Senegalli Müslümanlar, bayram namazını kılmak için ülkedeki cami ve mescitlere akın etti.

Senegalliler giydikleri geleneksel kıyafetleri "boubou"larla bayram namazı için başkent Dakar'ın merkezinde yer alan Grande Mosquee de Dakar Camisi'ni doldurdu.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall da bayram namazını kılmak üzere, devlet erkanının da tercih ettiği ve bu nedenle "protokol camisi" olarak anılan Grande Mosquee de Dakar Camisi'ne geldi.

Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Sall, burada kısa bir konuşma yaparak, tüm Müslümanların bayramını kutladı.

Mina'da, hac vazifesinin yerine getirildiği sırada yaşanan izdiham sonucu çok sayıda Müslüman'ın yaşamını yitirdiğini anımsatan Sall, şunları kaydetti:

"Tüm Müslüman ülkelerin hac organizasyonlarını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bütün bu yaşananlar bizi kendi kendimizi sorgulamaya, yanlışı nerede yaptığımızı araştırmaya sevk ediyor. Biz kendi adımıza sebeplerini araştırıp, bu facianın tekrar yaşanmaması için adımlar atacağız."

Astronomik hesaplar ve İslam hukuku kurumlarının kararlarında oluşan ihtilaf nedeniyle Senegal ve çevresindeki ülkelerde Ramazan ve Kurban bayramları birçok Müslüman ülkeden bir gün sonra kutlanıyor.

Öte yandan Senegal'de bu yıl çok sayıda Türk yardım kuruluşunun, hayırseverlerin kurbanlarını keserek halka dağıtması da bekleniyor.

Haber Ara