Dolar

32,3803

Euro

34,7672

Altın

2.396,14

Bist

10.208,65

Şehirler Ve Kültürler Gezisi Başlıyor

Muş'ta, 'Şehirler ve Kültürler' projesi kapsamında 360 genç gezilere katılacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 16:15:22

Şehirler Ve Kültürler Gezisi Başlıyor
Muş'ta, 'Şehirler ve Kültürler' projesi kapsamında 360 genç gezilere katılacak.

Genç ve Spor Bakanlığı'nın Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün 'Şehirler ve Kültürler' projesi başlıyor. Proje kapsamında Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi şimdiden gezilere katılacak olan gençlerin başvurularını almaya başladı. 200 bayan ve 160 erkek olmak üzere toplam 360 kişiyi 'Şehirler ve Kültürler' gezisine göndereceklerini belirten Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, Denizli, Nevşehir, Kastamonu ve Çanakkale'den oluştuğunu söyledi. 14-29 yaş arası erkek ve bayan gençlerin 'Şehirler ve Kültürler' web adresi veya Gençlik Merkezi'ne gelerek başvuru yapabileceklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Karataş, "Bakanlığımızın Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün 'Şehirler ve Kültürler' projesi 1 Temmuz ile 10 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. İlimizde 29 Temmuz ve 10 Eylül tarihleri arasında gençlerimizi gezilere göndereceğiz. Gezi kapsamında gençlerimiz Denizli, Nevşehir, Kastamonu ve Çanakkale şehirlerimizi 5 gün boyunca gezme şansı elde edeceklerdir" dedi.

Özellikle il dışına çıkmamış dezavantajlı gençleri beklediklerini kaydeden Karataş, "İlimizin nüfusunun yüzde 60'ı kırsal kesimden oluşuyor. Özellikle bu kırsalda kalan gençlerimizin il dışına çıkma veya gezme şansları yok. 'Şehirler ve Kültürler' projesi ile gençlerimiz il dışına çıkma ve gezme şansı elde edeceklerdir. Bu proje kapsamında il dışına çıkmamış gençlerimiz akranlarıyla tanışma fırsatı bulacak ülkemizin tarihi ve zenginlikleri görmüş olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Gençlerin başvuru için 'sehirlervekulturler.gsb.gov.tr' adresinden rahatlıkla yapılabileceğini ve 18 yaşından küçüklerin ise veli izin belgesi getirmeleri gerektiğini vurgulayan Karataş, "geziye katılacak olan gençlerin sonuçları web/sms yoluyla bildirilecektir. 18 yaşın altındaki gençler başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu 'Veli İzin Belgesi'ni velisine imzalatarak, en geç etkinlik gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü veya Gençlik Merkezimize ulaştırması yeterli olacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Ara