Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Şarm El Şeyh'te mahsur kalan İngiliz turistler

Şarm El Şeyh'te mahsur kalan İngiliz turistler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 21:43:50

Şarm El Şeyh'te mahsur kalan İngiliz turistler
İngiliz hükümeti, Mısır'ın Şarm El Şeyh kenti ile karşılıklı uçuşları askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki şehirde mahsur kalan İngiliz turistlerin tümünün salı gününe kadar tahliye edilmiş olacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, uçuşların askıya alınması sonrası hükümetin yardımına rağmen salı güne kadar bölgeden ayrılmak istemeyen İngiliz vatandaşlarının karşılaşacakları risklerin sorumluluğunun kendilerine ait olduğu hususunda uyarıda bulunuldu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere'nin denetimindeki son tahliye uçuşlarının 17 Kasım'da gerçekleşeceği belirtilerek, bu tarihin ardından bölgede kalan ve İngiliz turistlerin ülkelerine dönmek için alternatif düzenlemeler yapmalarının gerekeceği vurgulandı.

Açıklamada, 6 Kasım'da başlatılan tahliye uçuşlarıyla bölgede mahsur kalan 13 bin kişinin şimdiye kadar ülkeye geri getirildiği kaydedilirken, bölgedeki tüm İngilizlerin salı günü bitimine kadar ülkelerine geri getirilebilmesi için havayollarının yeterli kapasitesi bulunduğu hatırlatıldı.

Bakanlık açıklamasında, "Bölgede kalmayı tercih edenlere, bölgede karşılaşacakları risklerin sorumluluklarının kendilerine ait olduğunu bildiriyoruz" denildi.

İngiliz hükümeti, Mısır'da düşen Şarm El Şeyh ve St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirmiş ve güvenlik nedeniyle Şarm El Şeyh'ten yapılan karşılıklı uçuşları 4-6 Kasım tarihlerinde askıya almıştı. Karar alındığında Şarm El Şeyh'de bini yerleşik, yaklaşık 20 bin İngiliz turist bulunuyordu.

Hükümet, İngiliz turistlerin tahliyesine ise geçen cuma günü başlamıştı.

İngiltere merkezli birçok havayolu şirketi, İngiltere'den Şarm El Şeyh'e giden tüm uçuşlarını ileri bir tarihe kadar askıya almıştı.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Haber Ara