Dolar

32,3779

Euro

34,7269

Altın

2.405,53

Bist

10.087,94

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 00:01:51

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama
Şanlıurfa Valiliği, son bir aylık süre içerisinde terör örgütü PKK/PYD yönlendirmesiyle çeşitli basın yayın organlarında Türkiye'den Suriye istikametine ateş edildiği, bunun sonucunda Suriye tarafından sivil personelin öldüğü yönünde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklama, Suriye'de yaşanan olaylar sonucunda hudut hattında alınan emniyet tedbirlerinin üst seviyeye çıkarıldığı, meydana gelen yasa dışı olaylara görevli personel tarafından angajman kuralları çerçevesinde müdahale edildiği belirtildi.

Söz konusu haberlerin hudut hattında görev yapan TSK personelinin moral ve motivasyonun bozmaya yönelik olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"19 Eylül-05 Ekim 2014 tarihlerinde Suriye'de yaşanan zulümden kaçarak ülkemize şartlı mülteci olarak giriş yapan 194 bin kişinin burnunun dahi kanamadığı dikkate alındığında, bu tür olayların gerçekleşmesi ihtimali söz konusu değildir. Söz konusu maksatlı yayınların hudut hattında görev yapan TSK personelinin moral ve motivasyonunun bozulmasına, TSK'nın yıpratılmasına ve itibarının zedelenmesine yönelik kara propaganda faaliyetleri olduğu değerlendirilmektedir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hudut hattının korunmasına yönelik gerekli tüm emniyet tedbirleri alınacaktır. Son dönemde çıkan bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Haber Ara