Dolar

32,2627

Euro

34,7308

Altın

2.402,10

Bist

10.183,88

Samsun'daki şiddetli yağış

Samsun'daki şiddetli yağış

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-01 17:04:47

Samsun'daki şiddetli yağış
Samsun'un Havza ilçesinde şiddetli yağışın ardından hasar tespit ve temizlik çalışmaları sürüyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Havza Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri, yağışın ardından ilçede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarda 35 araçla temizlik yapıyor.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun AFAD Müdürü Erkan Koparmal, çalışmaları inceleyerek, selden zarar gören ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

- "Ekiplerimiz evlerini su basan vatandaşlarımıza yardım ediyor"

Kaymakam Tanrısever, yaptığı açıklamada, yaraları sarmaya başladıklarını, hasar tespit çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Kısa süre içinde hasarın boyutunu tespit edeceklerini dile getiren Tanrısever, "15 evde su baskını yaşandı. Sel suları nedeniyle de 3 araç kullanılamaz hale geldi. Ekiplerimiz evlerini su basan vatandaşlarımıza yardım ediyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İkiz de temizlik ve çamur kaldırma çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle yürüttükleri çalışma sonucu yarın öğle saatlerine kadar hayatın normale döneceğini umduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yurt da yağmur sularının menfezleri tıkadığını, ardından akışa geçerek evlerin alt katlarını bastığını ifade etti.

En büyük tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu vurgulayan Yurt, "Ufak tefek mal kayıpları oldu. Büyükşehir araçları derhal intikal ederek çalışmalara başladı. Büyükşehrimizin 25 kadar aracı burada. Çok sayıda personelimizle çalışmaları yürütüyoruz. Sanıyorum, yarın öğlene kadar hayat normale dönecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara