Dolar

32,4249

Euro

34,6273

Altın

2.386,34

Bist

10.045,74

Samsun'daki cinayet davasi karar

Samsun'daki cinayet davasi karar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 16:08:26

Samsun'daki cinayet davasi karar
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 20 yıl önce kaybolan çoban Şaban Bayrı'nın öldürülmesine ilişkin yargılanan 3 sanıktan ikisine müebbet hapis cezası verildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet E. ve kardeşi Musa E. ile Bayrı'nın kızları Selda Ustasu, ağabeyleri Duran ve Nurettin Bayrı ile taraf avukatları katıldı. Bayrı'nın eski eşi Habibe E. ise tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı.
Mehmet E, duruşmada yaptığı savunmada, Musa E'nin kendisine iftira attığını öne sürerek, "Musa benim Habibe ile nasıl şartlarda evlendiğimi biliyor. Önceki eşimle nasıl boşandığımı da biliyor. Musa doğru söylemiyor. Suçsuzum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.
Musa E. ise suçsuz olduğunu savunarak, "Bu olayı ben canımı, çoluk çocuğumu tehlikeye atarak anlattım. Kendimden vazgeçtim. Başka diyeceğim yoktur. Beraatımı istiyorum" ifadesini kullandı.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet E. ve Musa E'yi "iştirak halinde tasarlayarak öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, olayda azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Habise E'nin ise beraatına karar verdi.
Samsun'un Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yapan Şaban Bayrı, 20 yıl önce kaybolmuştu. Yaklaşık bir yıl önce Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığına giden Musa E'nin, Bayrı'nın ağabeyi Mehmet E. tarafından öldürüldüğünü söylemesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Mehmet E. ve eşi Habibe E. ile kardeşi Musa E. hakkında dava açılmıştı.

Haber Ara