Dolar

32,5250

Euro

34,9518

Altın

2.436,05

Bist

9.915,62

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi davası

Tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 11:02:59

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılandığı davanın 13. duruşması başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında yer alan binadaki salonda yapılan duruşmaya, 27 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, TBMM'nin avukatı da hazır bulundu.

Duruşma, sanıkların mütalaaya karşı beyanda bulunmasıyla devam ediyor.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede ayrıca, bazı sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak", bazılarının da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, davanın 10. duruşmasında 34 tutuksuz erin dosyasının ayrılmasına hükmetmişti.

Haber Ara