Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Saadet Partisi Genel Baskani Kamalak:

Saadet Partisi Genel Baskani Kamalak:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 15:27:10

Saadet Partisi Genel Baskani Kamalak:
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Temenni ederiz gerçekten milletin derdine derman olacak bir anayasa yapılsın. Bu anayasa değişmelidir. Her şeyden önce bir darbe ürünüdür. Demokratik bir ülke olarak Türkiyemizin bir darbe ürünü olan bu anayasadan kurtulması lazım" dedi.

Kamalak, partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan terör saldırılarına değinen Kamalak, partinin Çözüm Süreci'ne ilişkin yaptığı açıklamalara değinerek, "Bu süreç sonunda ya ülkemizi bölecek veya milletimizi çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecek" ifadesini kullandıklarını savundu.

"Belirli çevreler PKK ile iş birliği içerisindeler ama biz aziz milletimizle iş birliği içerisindeyiz" diyen Kamalak, şöyle devam etti:

"Terörü kardeşlik hukukuyla önleriz. 35 yıllık süre içerisinde kanın durduğu tek dönem, 11 aylık Erbakan Hükümeti, Milli Görüş dönemidir. İş milli görüşe, Saadet Partisine düşüyor. Kardeşlik hukukunu tesis etmenin mücadelesini vermek mecburiyetindeyiz."

- "Milletin derdine derman olacak bir anayasa yapılsın"

Hükümetin yeni anayasa konusundaki çalışmalarına ilişkin görüşlerini aktaran Kamalak, "Biz ekibi kurduk. Bu alanda en önemli çalışma yine Milli Görüş'ten ve bu görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'nden gelecektir ama Meclis de bir komisyon oluşturmuş, anayasa yapım faaliyetleri içerisinde. Ben buradan ilan ediyorum, bunlar emin olun anayasa yapamaz. Bu milletin birliğini bütünlüğünü sağlayacak bir metni ortaya çıkaramazlar. Dört parti bir araya gelip bir masanın etrafında çorba bile içemezler. Çünkü iktidarın asıl amacı anayasa yapmak değildir, bu terör olayları münasebetiyle gündemi saptırmaktır" ifadesini kullandı.

Kamalak, temennilerinin milletin derdine derman olacak bir anayasa yapılmasından yana olduğunu belirtti. Kamalak, "Bu anayasa değişmelidir. Her şeyden önce bir darbe ürünüdür. Demokratik bir ülke olarak Türkiyemizin bir darbe ürünü olan bu anayasadan kurtulması lazım. 21 defa değişikliğe uğramış, yamalı bohçaya dönüşmüş olan bu anayasadan aziz milletimizin kurtulması lazım. Bu münasebetle yeni bir anayasa lazım" dedi.

Yeni bir anayasa için Milli Görüş'ün, Saadet Partisi'nin iktidara gelmesi gerektiğini savunan Kamalak, başkanlık sistemine de parti olarak prensipte karşı olmadıklarını, ancak nasıl bir başkanlık sistemi olacağının açık ve net bir şekilde ifade edilmesi gerektiği vurguladı.

- Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Birleşmiş Miletler himayesinde, Cenevre'de başlayan görüşmelere de değinen Kamalak, şu görüşlere yer verdi:

"Dün Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere, Cenevre'de bir barış toplantısı başladı. Bakmayın adında barış kelimesi olduğuna aslında bir savaş görüşmesidir. Cenevre'de küresel emperyalizmin, ırkçı siyonizmin temsilcileri toplanıp, bir İslam ülkesindeki iç çatışmayı durduracak, oraya barış getirecekmiş hadi oradan. Bu işi karıştıran sen değil misin?"

Kamalak, ayrıca Cenevre'deki görüşmelerde savaş projelerinin, bir İslam ülkesini bölmenin hazırlıklarının olduğunu iddia etti.

Haber Ara