Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 18:09:54

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye ve bazı Ortadoğu ülkelerinde varlıklarını güçlendiren teröristler, yeni toprakları işgal etme ve bölgede istikrarsızlık oluşturma planlarını sürdürüyor" dedi.

Orduda komuta kademelerine yükselen subaylarla yaptığı görüşmede konuşan Putin, Suriye'deki teröristlerin dünyada etkinliklerini arttırmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Putin, teröristlerin Suriye ve bazı Ortadoğu ülkelerinde varlıklarını güçlendirdiğini, yeni toprakları işgal etme ve bölgede istikrarsızlık oluşturma planlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Rusya'nın Suriye'deki operasyonlara önleyici tedbir olarak başladığını ileri süren Putin, bu operasyonla ülkesinin terörizm ve diğer tehditlere etkin cevap verebileceğini gösterdiğini kaydetti.

Rusya Federal Güvenlik Hizmetinin (FSB), Rusya'daki teröristlerle uluslararası terör örgütleri arasındaki bağlantıları tespit etmeye çalıştığını savunan Putin, FSB'nin bu yıl 20'ye yakın terör saldırısını önlediğini dile getirdi.

Suriye'deki operasyonlara katılan Rus ordu mensuplarına da teşekkür eden Putin, "Ordumuz bağımsızlığımızın teminatıdır, küresel ve bölgesel güvenliğin sağlanmasında kilit rol üstlenmektedir" dedi.

Rus ordusunun bu yıl 3 binden fazla tatbikat yaptığını ve eğitimlerde zor görevlerin üstesinden başarıyla geldiğini belirten Putin, bunun ordunun yeterli donanımı ve askeri hazırlığı bulunduğunun göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara