Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 12:12:11

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi
" Ukrayna'da yaşayan Kırım Tatarları, ülkeden işgal altındaki Kırım'a giden yolları abluka altına alarak yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engellemeye yönelik pazar günü başlattığı kampanyanın ardından, bu kez yarımadaya elektrik verilmesini engellemeyi planlıyor.

Kherson bölgesinde bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, yaptığı açıklamada Kırım'a elektrik verilmesinin durdurulmasının, kampanyanın bir sonraki etabı olacağını dile getirdi.

"Kırım'a yönelik başlatılan ablukanın bir sonraki etabı yarımadaya giden elektriği engelleme kampanyası olabilir. Bu kampanyayı ekim ayında gerçekleştirmeyi umuyoruz" diyen Çubarov, ayrıca pazar günü ablukanın başlatıldığı Çongar, Kalançak ve Çaplinka güzergahlarında çok sayıda gıda yüklü kamyon birikmesine rağmen, yöredeki durumun sakin olduğunu, birçok kamyonun da döndüğünü belirtti.

Çubarov, yarımadayı abluka altına alarak Kırım'ın yeniden Ukrayna'ya dönmesini hızlandırmak istediklerini, ayrıca dünya kamuoyunun dikkatini yeniden Kırım'ın işgali meselesine ve yarımadadaki işgalci yönetim tarafından tutuklanan Kırım Tatar aktivistlerine çekmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov da yaptığı açıklamada, Kırım'a yönelik başlatılan gıda ablukasının ardından yarımadadaki gıda fiyatlarında artış meydana geldiğini belirtirken, bu kampanya üzerine, işgalci yönetimin Kırım'da bazı provokasyonlar yaptığını anlattı.

Pazar günü Ukrayna ile Kırım Yarımadası'nı bağlayan 3 güzergahta, aralarında Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ve diğer Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş, ulusal görüşlü "Sağ Sektör", "Meydan Özsavunması" örgütü üyeleri ve yöre halkının da desteği Kırım'a giden karayolunu ablukaya alarak, yarımadaya gıda ürünleri sevkıyatını engelleme kampanyası başlatmıştı.

Haber Ara