Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 21:04:49

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi
Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da Kırım Tatarlarının ileri gelenleri, yarımadaya gıda ve diğer ürünlerin sevkiyatını durdurmak amacıyla bölgenin ablukaya alınması için bir kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkan Yardımcısı Lenur İslamov, kampanyayla ilgili olarak Kiev'de ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, toplantıda yaptığı açıklamada, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da, elektrik ve gıda gibi temel ihtiyaçların büyük bölümünün Ukrayna'dan temin edildiğini, öte yandan bunların önemli kısmının yarımada üzerinden Rusya'nın silahlı çetelerine ulaştığını savundu.

Çubarov, Kırım'ın abluka altına alınması yoluyla yeniden Ukrayna'ya bağlanma sürecini hızlandırmak istediklerini, bu nedenle de Ukrayna'dan Kırım'a gelen temel ihtiyaç sevkiyatının durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Refat Çubarov ayrıca yarımadada çok sayıda Kırım Tatarının baskıya maruz kaldığını, birçok kişinin Rus yönetimi tarafından tutuklandığını ifade ederek, vatandaşlara abluka kampanyasına katılmaları çağrısında bulundu.

-Kırımoğlu: "Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'a gıda, su ve elektrik sağlaması bir saçmalık"

Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu da Ukrayna'nın Kırım'a su, elektrik ve gıda gibi temel ihtiyaçları sağlanmasının saçmalık olduğunu belirterek, "işgalcileri beslemenin kabul edilemez olduğunu" vurguladı.

Kırımoğlu, konuyu Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ele alacaklarını ifade ederek, bu görüşmenin ardından Kırım'a uygulanacak ablukayla ilgili atılacak adımların belirleneceğini sözlerine ekledi.

Haber Ara