Dolar

32,2964

Euro

34,6522

Altın

2.412,35

Bist

10.045,74

Rusya'da tutuklu bulunan Estonyalı polis memuru

Rusya'da tutuklu bulunan Estonyalı polis memuru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 20:12:40

Rusya'da tutuklu bulunan Estonyalı polis memuru
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Rusya'da tutuklu Estonyalı polis memuru Eston Kohver ile ilgili "Estonya'ya yardım edeceğiz" dedi.

Pazartesi Tallinn'e gelen Mogherini, Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ve Savunma Bakanı Sven Mikser ile bir araya geldi.

Kaljurand ile basın toplantısına katılan Federica Mogherini, "Estonya halkı ile dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Rusya'da gözaltına alınan polis memurunun serbest bırakılması için Rusya'ya çağrıda bulunuyoruz. Estonya'ya yardım edeceğiz" diye konuştu.

Estonyalı polis memuru Eston Kohver'in, geçen yıl Rusya sınırına yakın bir arazide casusluk yaptığı iddiasıyla silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürülüyor. Kohver, 2014 yılı Eylül ayından bu yana Moskova'daki Lefortovo cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Estonya hükümeti ve Avrupa Parlamentosunun, Eston Kohver'i serbest bırakılması yönündeki çağrılarına rağmen Moskova, Kohver'in tabanca ve gizli kayıt malzemeleri ile Rusya sınırlarında yakalandığını ve casusluk suçlamasıyla cezaevinde tutulduğunu savunuyor. Kohver bu arada, Rusya'daki bölge mahkemesinden 15 yıl hapis cezası aldı.

Haber Ara