Dolar

32,3436

Euro

34,8934

Altın

2.375,30

Bist

10.216,82

RTUK Baskani Yerlikaya:

RTUK Baskani Yerlikaya:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 21:25:58

RTUK Baskani Yerlikaya:
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, toplumun huzuru ve refahında medyanın önemli yeri olduğunu belirterek, "Şu günlerde terörle ilgili birçok olayda medyamıza çok önemli görev düşmektedir. Terörün yıldırıcı, caydırıcı yüzünü çok açık ve net şekilde ortaya koymak lazım, ona hizmet eden yayınlar yapmamak lazım" dedi.

Yerlikaya, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, RTÜK olarak yeni dönemde paydaşlarıyla zaman zaman bir araya geleceklerini, yayıncılık anlamında yaşanan sorunları bu şekilde çözebileceklerine inandıklarını söyledi.

RTÜK'ün, yayıncılık anlamında düzenleme ve denetleme kurulu olduğuna işaret eden Yerlikaya, "Biz dünyadaki ve Avrupa'daki uygulamalardan farklı olarak paydaşlarımızla zaman zaman bir araya geliyoruz ve yayınlardaki sorunları görüşüyoruz, hassasiyetlerimizi iletiyoruz. Çünkü medya demokrasilerde önemli bir unsurdur, hatta temel unsuru olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden medyanın, ülkenin kalkınmasına, huzur ve refah içinde olmasına da çok katkıda bulunduğunu vurgulayan Yerlikaya, bundan dolayı medyanın sorumluluğunun çok fazla olduğunu dile getirdi.

Sadece dışarıdan yaptırımlarla değil, medya mensuplarının kendilerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin çok yararlı olacağını belirten Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medya mensuplarında bu toplumsal bilinç olduğunu biliyorum ama zaman zaman problemler olduğunda bizler devreye giriyoruz. Şu günlerde terörle ilgili birçok olayda medyamıza çok önemli bir görev düşmektedir. Terörün yıldırıcı, caydırıcı yüzünü çok açık ve net bir şekilde ortaya koymak lazım, ona hizmet eden yayınlar yapmamak lazım. Terörün amacı, yaptıkları patlama veya olayları tüm toplum kesimine yaymak ve herkesin endişe içinde olmasını temin etmek. Medya mensubu olarak buna hizmet edilirse, burada bir sorun var demektir. İlla burada RTÜK'ün olması gerekmez. Medyadaki sorumluluğu, yayın yetkilileri veya yazılı medya yetkililerinin öz denetimi şeklinde düşünmeleri lazım. Dolayısıyla bu konulara hassasız."

Vatandaşların özellikle diziler ve evlilik programları hakkında şikayetlerde bulunduğuna değinen Yerlikaya, son dönemde dizilerle ilgili şikayetlerde artış olduğunu bildirdi. Yerlikaya, bu şikayetleri izleyici temsilcilerine gönderdiklerini anlattı.

Yerlikaya'ya ziyaretinde, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy da eşlik etti.

Haber Ara