Dolar

32,3796

Euro

34,7515

Altın

2.395,77

Bist

10.208,65

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Sırbistan'da

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Sırbistan'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 15:46:43

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Sırbistan'da
Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, ülkesinin Sırbistan'ın AB üyeliğini desteklediğini belirterek, bu süreçte Sırbistan'a yardıma hazır olduklarını söyledi.

Iohannis, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile bir araya geldi. Nikoliç, Sırbistan Sarayı'ndaki görüşme öncesinde Rumen mevkidaşını askeri törenle karşıladı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Iohannis, tüm Balkan halklarının iyi komşular olarak yaşamasına ve bölge istikrarına katkıda bulunmak istediklerine işaret ederek, Batı Balkanlar'da istikrar ve barışın, Romanya'nın çıkarına olduğunu anlattı.

"Romanya, Sırbistan'ın AB üyeliğini destekliyor. Talep gelmesi halinde, bu süreçte Sırbistan'a yardım etmeye hazırız" diyen Iohannis, Nikoliç ile yaptığı görüşmede azınlık hakları konusunu da ele aldıklarını, azınlıkların iki ülkeyi birbirine bağlayan köprü olduğunu ifade etti.

- Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç

Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç de Romanya ile Sırbistan arasında hiçbir zaman sorun yaşanmadığını ve sorun olmaması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bölgenin gelişmesi ve bölge halkları için daha iyi yaşam standartları sağlanması için çabaladıklarını aktaran Nikoliç, "Önümüze yeniden engeller konuyor. Bizi yeniden geçmişe döndürmek ve çatışmaların içine itmek istiyorlar. Sırbistan, provokasyonlara kanmayacak ve Balkanların barış ve istikrar vahası olması için her şeyi yapacaktır" diye konuştu.

Iohannis, Belgrad'daki temasları kapsamında ayrıca Başbakan Aleksandar Vuçiç ile görüştü.

Haber Ara