Dolar

32,1943

Euro

35,0807

Altın

2.472,24

Bist

10.158,63

Paris'teki terör saldırılarına tepkiler

Paris'teki terör saldırılarına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 14:32:22

Paris'teki terör saldırılarına tepkiler
Fransa'nın başkenti Paris'te cuma gecesi düzenlenen terör saldırılarına Balkan ülke liderlerinden kınama geldi.

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç, Fransa Başbakanı Manuel Valls'a ilettiği taziye mesajında, Paris'teki terör saldırılarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Zivizdiç, açıklamasında şunları söyledi:

"Bosna Hersek Bakanlar Kurulu ve kendi adıma size ve tüm Fransız vatandaşlarına başsağlığı diliyorum. inanıyorum ki, bugün her zamankinden daha çok, dünyada barışı ve güvenliği temin etmek adına terörün her türlüsüne karşı birlik içinde olmak ve ona karşı mücadele vermeye devam edeceğiz"

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç de Fransa Başbakanı Vallsa ilettiği mesajda Paris'teki terör saldırılarından çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinin kendisini çok sarstığını belirtti.

Vuçiç, "Paris'teki saldırılar hepimize ve modern medeniyetin temellerine yapılan saldırıdır. İnanıyorum ki, Fransız devletinin güçlü liderleri bu kötülüğü aşacaktır" sözlerini kullandı.

Terör saldırılarından hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransa halkına başsağlığı da dileyen Vuçiç, bu terör saldırılarına karşı adım atmak için tüm dünyanın birlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç ise Başbakan Vallsa gönderdiği mesajda Paris'teki terör saldırıların tüm dünyadaki iyi niyetli insanlara karşı yapılan bir saldırı olduğunu, bu zor durumda Karadağ'ın Fransa'nın yanında olduğunu dile getirdi.

Cukanoviç, Karadağ Hükümeti ve kendi adına başsağlığı dileyerek, Karadağ halkının dost Fransız halkı ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Haber Ara