Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Paris'te Ukrayna Zirvesi

Paris'te Ukrayna Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 16:11:57

Paris'te Ukrayna Zirvesi
Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderleri Ukrayna'daki gelişmeleri Paris'te yaptıkları zirvede ele alıyor.

Normandiya Dörtlüsü olarak bilinen ülkelerin liderleri Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Zirve öncesinde, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ayrı ayrı ikili görüşme yaptı.

Öte yandan Almanya Başkanı Angela Merkel de Putin ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Hollande ve Merkel'in ise ilerleyen saatlerde görüşmesi bekleniyor.

Zirvenin akşam saatlerinde sona ereceği ve zirve sonrasında basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar ve Kırım'in ilhakının ardından Normandiya Dörtlüsü ilk kez 2014 Haziran'da bir araya gelmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki krize barışçıl çözüm bulunması amacıyla geçtiğimiz hafta Belarus'un başkenti Minsk'te toplanan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Rusya ve Ukrayna'nın oluşturduğu Üçlü Temas Grubu'nun imzaladığı anlaşma gereği, 100 milimetre çapından küçük silahların cephe hattından 15 kilometre geri çekilmesi sürecinin başladığı bildirilmişti.

Minsk'te 12 Şubat'ta düzenlenen Üçlü Temas Grubu toplantısında da, 100 milimetreden büyük çaplı silahların, büyüklüğüne göre cephe hattından 50 ila 140 kilometre geri çekilmesi konusunda uzlaşma sağlanmıştı.

Haber Ara