Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Paris Orly Havalimanı'ndaki saldırı

Cumhurbaşkanı Hollande, saldırganı etkisiz hale getiren güvenlik güçlerini tebrik etti - Saldırganın babası ve erkek kardeşi gözaltına alındı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 15:58:25

Paris Orly Havalimanı'ndaki saldırı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris banliyösünde polise ateş açan, daha sonra Orly Havalimanı'nda askerlere saldıran kişiyi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerini tebrik etti.

Hollande, saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, devletin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bu tehlikeli kişiyi etkisiz hale getiren polis ve askerleri cesaretlerinden ve etkili müdahalelerinden dolayı kutluyorum." ifadesini kullandı.

Paris terörle mücadele savcısının, saldırıyı düzenleyen kişi ve suç ortaklarıyla ilgili bütün gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturma başlattığına dikkati çeken Hollande, "Devletimiz, vatandaşlarımızın ve topraklarımızın güvenliği için kararlı bir şekilde, aralıksız olarak terörle mücadele edecektir. Bu mücadele, büyük bir dikkatle en üst seviyede sürdürülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

- Saldırgan 39 yaşında

BFM kanalı, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Fransız vatandaşı ve 39 yaşında olduğu belirtilen saldırganın babası ve erkek kardeşinin gözaltına alındığını duyurdu.

Saldırganın silahlı soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından sabıkası bulunduğunu kaydeden BFM kanalı, bu kişinin "radikalleşme eğiliminde olduğu" gerekçesiyle istihbarat servislerinin takibinde olduğunu ve geçmişte, olağanüstü hal uygulaması uyarınca savcılıktan izin alınmadan evine polis baskını düzenlenerek arama yapıldığını ifade etti.

Le Parisien gazetesi ise saldırganın kimliğinin "Zied B." olduğunu açıkladı. Gazete ayrıca saldırganın Garges-les-Gonesse banliyösündeki adresine polis baskını düzenlendiğini belirtti.

Fransız gazetesi, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde, saldırganın Orly Havalimanı'nda kadın askeri önce rehin almaya çalıştığını, daha sonra çıkan boğuşmanın ardından askerin silahını alıp bir mağazaya saklandığını yazdı.

Bu arada, saldırının ardından kapatılan Orly Havalimanı'nın batı terminali uçuşlar için yeniden yolculara açıldı. Saldırı sonrası durdurulan tren seferlerinin de yeniden başladığı kaydedildi.

Haber Ara