Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Pakistan'daki universiteye saldiri

Pakistan'daki universiteye saldiri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 22:10:12

Pakistan'daki universiteye saldiri
Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, Çaharsada kentindeki üniversiteye yapılan saldırıya ilişkin, "Saldırganların kim olduğuna, nereden geldiklerine ve kimlerden destek aldıklarına dair neredeyse tüm bilgileri topladık" dedi.

Şerif, düzenlediği basın toplantısında, saldırı düzenleyen militanların dışarıdan direktifler içeren telefon çağrıları aldıklarını bildirdi.

"Saldırganların kim olduğuna, nereden geldiklerine ve kimlerden destek aldıklarına dair neredeyse tüm bilgileri topladık" diyen Şerif, bununla birlikte, söz konusu bilgilerin kamuoyu ile daha sonra paylaşılacağını söyledi.

- Taliban'dan çelişkili açıklamalar

Pakistan Talibanı gruplarından Gidar lideri Ömer Mansur, Facebook hesabından, saldırıyı üstlendiklerini açıklamıştı. Mansur'un aynı zamanda 2014'te Peşaver'deki okul saldırısının planlayıcılarından olduğu medyaya yansımıştı.

Söz konusu açıklamanın hemen ardından, Pakistan Talibanı Sözcüsü Muhammed Horasani ise Baça Han Üniversitesi'ndeki herhangi bir saldırıyla bağlantılarının olmadığını duyurdu.

Horasani, yazılı açıklamasında, "Biz, sivil eğitim kurumlarında okuyan bu gençleri geleceğimiz olarak görüyoruz. Çünkü onlar Müslüman ve bizim sorumluluğumuz altında. Taliban ismini kullanan bu saldırganlar şeriat mahkemelerinde yargılanacaktı" ifadelerine yer verdi.

- Ülke genelinde yas

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yarın ülke genelinde bir günlük yas ilan edileceğini duyurdu.

Yas süresince ülke içindeki ve dışındaki tüm resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirileceği belirtildi.

Sabah saatlerinde yapılan saldırıda 25'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 60'ın üzerinde kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Haber Ara