Dolar

32,3872

Euro

34,7796

Altın

2.435,01

Bist

9.991,79

(Özel Haber) Bitlisli annelerden 'Anneler Günü' mesaisi

Bitlisli anneler, yaklaşan 'Anneler Günü' nedeniyle gittikleri çeşitli kurslarda anneler gününe özel hediyeler yaparak satışa sunuyorlar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-13 09:27:19

(Özel Haber) Bitlisli annelerden 'Anneler Günü' mesaisi
Bitlisli anneler, yaklaşan "Anneler Günü" nedeniyle gittikleri çeşitli kurslarda anneler gününe özel hediyeler yaparak satışa sunuyorlar.

Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan çeşitli kurslara giden Bitlisli anneler, 14 Mayıs Anneler Günü için siparişler alıp aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. TOKİ bölgesinde bulunan kurslarda sabun, ahşap ve kokulu taş gibi kurslarda "Anneler Günü" hediyeleri yapan kadınlar, adeta annelerin mutlu olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Sabundan ve kokulu taştan 'canım annem' yazılı ürünler yapan kadınlar, özel siparişler alarak bu ürünleri satıyorlar. Konuyla ilgili bilgi veren kurs hocası Semra Bakşi, yaklaşık 10 gündür Anneler Günü hediyeleri için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bakşi, "Önümüzde bir Anneler Günü var. Burs kursta bulunan bayanlarımızın da hepsi birer annedir. Buradaki ürünlerimizin hepsi sipariş üzerine yapıldı. Bizim buradaki amacımız bayanlarımızı iş hayatına yönlendirmektir. Ayrıca kendilerini tanıtıp ispatlamalarını istiyoruz. Çünkü annelerimiz her zaman evlerinde oldukları için sosyal aktivitelerden uzak oluyorlar. Bizim bu kursları açmamızdaki bir diğer neden ise bayan arkadaşlarımızın el emeklerini ve kendilerini ispatlamak için ilerleyen zamanlarda emekleri aileleri için ek gelir olarak onlara geri dönecektir. Biz bu işi yaparken severek yapıyoruz. Hem öğreniyoruz hemde öğretiyoruz. Aynı şekilde onlarda öğrenirken öğretiyorlar" dedi.

Kursta yapılan tüm siparişlerin 14 Mayıs Anneler Günü için olduğunu ifade eden Bakşi, "Yaklaşık 10 gündür bütün yoğunluğumuzu önümüzdeki Anneler Günü için verdik. Kurstaki bayanlarımız hızlı bir şekilde hızlı bir tempo ile çalışıyor" şeklinde konuştu.

Ahşap Boyama Kursu Hocası Filiz Güler, ise kurslarının yeni açıldığını ancak bir haftadır çeşitli ahşaplara desenler vererek 14 Mayıs Anneler Günü için hazırladıklarını söyledi.

Haber Ara