Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Orgeneral Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' tevcih töreni

Orgeneral Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' tevcih töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 20:02:10

Orgeneral Özel'e 'Devlet Şeref Madalyası' tevcih töreni
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Silahlı kuvvetlerimiz ülkenin bölünmez bütünlüğünün en büyük taminatıdır. Silahlı kuvvetlerimizin halkımızın huzur, refah ve güvenliğini sağlamaya, ülkemizin milli ve ahlaki değerlerini koruyarak daha modern ve çağdaş ülke olma yolundaki çalışmalara katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanmaktayım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle 28. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e "Devlet Şeref Madalyası" tevcih edildi.

Özel, törende yaptığı konuşmada, 1969 yılında başladığı 46 yıllık meslek hayatında Türk Ordusunun çeşitli kademelerinde ülkeye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sadakatle büyük bir onur ve heyecan duyarak hizmet ettiğini söyledi.

Necdet Özel, "Mesleğimin en üst rütbesine ve rahmetli Fevzi Çakmak Paşamın makamına ulaşarak şanlı ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine emir, komuta ettim. Bahtiyarım, mutluyum" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı görevini yasal sürenin sona ermesi nedeniyle 30 Ağustos 2015 itibariyle emekli olarak devredeceğini, gururla heyecanla şevkle taşıdığı üniformasından ayrılacağını belirten Özel, şöyle devam etti:

"4 yıllık Genelkurmay Başkanlığım süresince değerli arkadaşlarımla birlikte zor bir coğrafyada birçok iç ve dış sorunla karşı karşıya bulunan güzel ülkemin silahlı kuvvetlerini mesleğe başlarken ettiğim yemine, Anayasa'ya, kanunlara, emir, direktif ve talimatlara riayet ederek tamamen yasalar ve direktiflerle uhdemize tevdi edilen görevlere odaklanıp, disiplin ve mutlak itaatten ödün vermeden karşılıklı güven, sevgi ve saygıya dayalı, insan merkezli bir yönetim anlayışı içerisinde sevk ve idare ettim."

-"Milli iradeye daima saygılı oldum"

Silahlı kuvvetlerin ve mensuplarının hak ve menfaatlerini korumaya, iyileştirmeye, ordunun hazırlığına ve gelişimine katkı sağlamaya çalıştığını aktaran Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda silahlı kuvvetlerimiz ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında olumlu ve sıcak ilişkinin yasal zeminde karşılıklı anlayış çerçevesinde diyalog yoluyla demoktarik bir ülkede olması gerektiği şekilde sürdürülmesine özen gösterdim. Böylece işbirliği ve koordinasyon içinde önemli çalışmalara katkı sağladığımı değerlendiriyorum. Demokratik bir ülkenin silahlı kuvvetler komutanı olarak görevimle ilgili konuları yerinde ve zamanında ilgili makam sahipleriyle çok açık ve şeffaf şekilde paylaştım. Milli iradeye daima saygılı oldum."

Özel, silahlı kuvvetlerin faaliyetlerini internet aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunduklarını, medyada yer alan eksik bilgileri düzeltici ve tamamlayıcı mahiyette açıklamalar yaparak, halkın doğru bilgilenmesine katkı sağlamaya çalıştığını da söyledi.

Orgeneral Özel, şöyle konuştu:

"Silahlı kuvvetlerimiz ülkenin bölünmez bütünlüğünün en büyük taminatıdır. Silahlı kuvvetlerimizin halkımızın huzur, refah ve güvenliğini sağlamaya, ülkemizin milli ve ahlaki değerlerini koruyarak daha modern ve çağdaş ülke olma yolundaki çalışmalara katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğine yürekten inanmaktayım. Silahlı kuvvetlerimiz milli ordu olmanın vazgeçilemez esası olarak her türlü etnik, dini, mezhepsel ayrımcılığın ve ideolojik görüşün dışındadır, devletimizin resmi yasal hiyerarşisi haricindeki her türlü yapıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı mücadelesine devam edecektir."

Özel, silahlı kuvvetlerin zaferlerle dolu şanlı tarihinden, milletinin sevgi ve desteğinden aldığı güçle bölgesinde daha etkin, caydırıcılığı yüksek bir ordu olmak, kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmek için geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir azim ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Silahlı kuvvetlerin modern teknolojiye dayalı etkin ve caydırıcı gücü, ulusal ve uluslararası gröevlerdeki başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve yüksek nitelikli personeliyle devletin en önemli milli güç unsurlarından birisi olarak dünya ordularının saygı ve gıptayla izlediği bir ordu olmayı sürdüreceğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

"Başta yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm komutanlarına Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugünkü seviyesine ulaşmasında katkı sağlayan değerli komutanlarıma minnet duygularımı sunuyorum. Son günlerde terörle mücadelede kaybettiğimiz şehadet mertebesine erişen kardeşlerimi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla yad ediyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce milletimize en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde olduğum 46 yıllık meslek hayatımın son günlerinde devletimizin en üst düzeyde taltifini ifade eden şeref madalyasına layık görülmek benim ve ailem için büyük bir iftihar vesilesidir. Anlamı ve değeri çok yüksek olan bu madalyayı ömrüm boyunca gururla ve şerefle taşıyacağım."

Haber Ara