Dolar

32,2652

Euro

34,7521

Altın

2.402,28

Bist

10.267,45

Opr. Dr. Furtun'un adının çalıştığı hastaneye verilmesi

Opr. Dr. Furtun'un adının çalıştığı hastaneye verilmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 17:22:01

Opr. Dr. Furtun'un adının çalıştığı hastaneye verilmesi
Samsun Göğüs Cerrahisi ve Hastalıkları Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun, "Eşimle gurur duyuyoruz. Onun adının hastaneye verilerek ölümsüzleşmesi en büyük mutluluğumuz" dedi.

Furtun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini ziyaret ettiğini, eşinin çalıştığı hastaneye adının verileceğini söylediğini, kendisinin de onayının ardından Samsun Göğüs Cerrahisi ve Hastalıkları Hastanesinin adının "Sağlık Bakanlığı Dr. Kamil Furtun Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi" olarak değiştirildiğini belirtti.

Eşinin adının Sağlık Bakanlığınca, çalıştığı hastaneye verilmesinin kendileri için gurur verici bir olay olduğunu vurgulayan Funda Furtun, "Eşim hep hastaları için yaşadı, can kurtardığı masada şehit oldu. Onun adının çalıştığı hastaneye verilmesi bizim için gurur vesilesi. Çünkü hastaları ve hastane çalışanları, herkes onu çok seviyordu. Gurur duyuyoruz. Onun adının hastaneye verilerek ölümsüzleşmesi en büyük mutluluğumuz" diye konuştu.

Eşi Kamil Furtun'un hastalarını ailesi gibi gördüğünü, onlarla vakit geçirmekten büyük bir keyif aldığını da anlatan Funda Furtun, şunları kaydetti:

"Eşim hastalarıyla çok yakından ilgilenirdi. Hastalıklarıyla ve özel sorunlarıyla da dertlenir çözüm bulmaya çalışırdı. Bu nedenle de herkes onu çok seviyordu. Eşimin adının hastane verilmesi üzüntümüzü, acımızı bir nebze de olsa hafifletti. Oğlum Taylan da babası gibi olacak. Onun da en büyük tesellisi babasının adının ölümsüzleşmiş olması. Herkese teşekkür ederim. Bütün sevenleri bizi yalnız bırakmadı."

Haber Ara