Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Öğrenciler 15 Temmuz gazileriyle yemekte buluştu

BURHANDER'in gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında İzmir'den İstanbul'a gelen 45 kız öğrenci, Emirgan Korusu'ndaki bir restoranda 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-07 23:35:39

Öğrenciler 15 Temmuz gazileriyle yemekte buluştu
Burhan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince (BURHANDER) düzenlenen ''15 Temmuz'u unutma, unutturma'' etkinliği çerçevesinde, İzmir'den gelen lise ve üniversite öğrencileri 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Emirgan Korusu'nda, İzmir'den gelen 45 kız öğrenci ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerinin buluştuğu yemekte konuşan BURHANDER Başkanı Salih Güzel, "(15 Temmuz şehitlerinin) Bedenleri toprakta yatıyor olabilir ama ruhları ve maneviyatları 70 milyonun gönlünde taht kurdu, orada istirahate çekildi." dedi.

Hain darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir oğlunu şehit veren, bir oğlu da gazi olan İhsan Ayanoğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hislerin en derinini, en güzelini Rabbül Alemin bana yaşattı. Onun için Allah'ıma şükrediyorum. Bu hainler bu memlekete diz çöktüremediler, bir evladımı şehit, bir evladımı da gazi verdim. Yine iki evladım daha var ve kendim varım. Devletimiz ne zaman ihtiyaç duyarsa hizmetine hazırız." diye konuştu.

- "Şehit olanlar sadece ülkeyi değil, ümmeti kurtardı"

15 Temmuz'dan bir buçuk, iki ay sonra 61 yaşına gelmiş bir insanın yaşayacağı bütün duyguları yaşadığını kaydeden Ayanoğlu, "Ne yaşadım? Gururu, üzüntüyü, haysiyeti, şerefi hepsini yaşadım. Şehit babası oldum, gazi babası oldum. Ne devletinden ne de milletimden bir talebim yok. Hepsinden Allah razı olsun. 15 Temmuz'da Onur Ensar Ayanoğlu benim evladımdı, 16 Temmuz'da bu memleketin, bu milletin evladı oldu. 15 Temmuz gecesi şehit olanlar sadece bu ülkeyi değil ümmeti de kurtardı." ifadelerini kullandı.

Programa katılan üniversite öğrencisi Hande Erdoğan, "İzmir'den İstanbul'a şehit olan ablalarımız, abilerimiz ve kardeşlerimizin acılarını daha iyi anlayabilmek ve daha derinden hissedebilmek için yola çıktık. Televizyondan izlemekle onların ağzından duymak arasında büyük fark var. Duygularımızın daha derinleştiğini ve içtenleştiğini fark ettik. Bu tarz etkinliklerin daha çok yerlerde daha çok şehirlerde yapılmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.


Haber Ara