Dolar

32,4330

Euro

34,7040

Altın

2.430,72

Bist

10.082,77

Obama'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne uyarı

Obama'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne uyarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 13:21:26

Obama'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne uyarı
" ABD Başkanı Barack Obama, Güney Afrika Cumhuriyeti'ni uyararak iki ülke arasındaki ticari ilişkileri gözden geçirebileceklerini belirtti.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, Afrika Büyüme ve Fırsat Yasası'na (AGOA) uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini hatırlatarak ABD mallarının sevkiyatındaki engellerin kalkmaması durumunda serbest ticaret antlaşmasının askıya alınacağını duyurdu.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ticari kriterler doğrultusunda hareket etmediğini belirten Obama, özellikle tarım ve et ürünlerinin ülkeye girişinde karşılaşılan engellerin kaldırılması için bu ülkeye 60 günlük süre verildiğini açıkladı.

ABD başkanı yazılı açıklamasında ayrıca bu kararın Güney Afrika Cumhuriyeti'nin serbest ticaret antlaşmasına bağlı kalmasını sağlayacağını ifade ederek gelişmeleri yakından izleyeceğini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti, 15 yıl önce yürürlüğe giren ve Afrika ülkelerinin ABD pazarına girmesini sağlayan AGOA anlaşmasından yararlanan ülkeler arasında bulunuyor.

Haber Ara